Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Obavezno pročitajte

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u napadu na Policiju Kosova zbog krivičnih dela „Teška dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Republike Kosovo“ član 126. koji se odnosi na „Napad na ustavni poredak Republike Kosovo“ iz člana 114. „Pripremanje terorističkih akata ili krivičnih dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Republike Kosovo“ iz člana 138. koji se odnosi na član 129. i „Neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja“ iz člana 366 stav 1 KPRK.

Takođe, tokom današnje akcije kosovske policije zaplenjena su vozila napunjena značajnim količinama naoružanja raznih vrsta.

- Advertisement -

Specijalno tužilaštvo uputilo je saučešće porodici ubijenog policajca, a policajcima povređenim u ovoj akciji poželelo brz oporavak.

Tužilaštvo naglašava da se uviđaji na licu mesta nastavljaju u saradnji i koordinaciji sa svim relevantnim nadležnim institucijama.

Odlukom tužioca Specijalnog tužilaštva, pritvorenima je određeno zadržavanje od 48 sati.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Deset najvećih afera u poslednjih 10 godina koje su ostale bez epiloga

Vladavinu Srpske napredne stranke obeležile su mnogobrojne afere od kojih većina nije razrešena, poput ovih deset na koje podseća...

Još priča na sličnu temu