Bivši indijski poslanik ubijen u živom televizijskom prenosu

Obavezno pročitajte

Bivši indijski poslanik osuđen za otmicu ubijen je zajedno sa bratom u severnoj Indiji u dramatičnom napadu koji je uživo snimila televizija, javili su zvaničnici.

Atik Ahmad i njegov brat Ašraf Ahmad bili su pod policijskom pratnjom na putu za lekarski pregled u bolnici sinoć, kada su tri muškarca koja su stajala sa novinarima pucala na njih izbliza u gradu Prajagradž u indijskoj državi Utar Pradeš.

- Advertisement -

Napadači su se brzo predali policiji posle napada, a najmanje jedan od njih je uzvikivao slogan Džai Šri Ram, koji je postao borbeni uzvik hinduističkih nacionalista u njihovoj kampanji protiv muslimana.

Indijskom državom Utar Pradeš vlada indijska vladajuća hinduistička nacionalistička Bartija Džanata partija.

Policajac Ramit Šarma rekao je da su tri napadača došla motociklima i da su pozirali kao novinari.

„Uspeli su da dođu blizu Atika i njegovog brata, praveći se da žele da snime izjavu i pucali su na njih izbliza. Obojica su zadobili povrede glave“, rekao je on i dodao da se sve dogodilo u nekoliko sekundi.

U četvrtak je policija, u akciji opisanoj kao obračun, ubila sina tinejdžera Atika Ahmada i još jednog čoveka, koji su smatrani odgovornim za nedavno ubistvo.

Atik Ahmad (60) u zatvoru je od 2019. godine posle osude za otmicu. On je četiri puta bio poslanik u toj indijskoj državi i takođe je bio izabran u indijski parlament 2004. godine.

Njegov advokat Vidžej Mišra rekao je da je incident šokantan, pošto je jasna nesposobnost policije u osiguranju bezbednosti njegovih klijenata.

Opozicione partije kritikovale su ubistva kao bezbednosni propust.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu