Bivši indijski poslanik ubijen u živom televizijskom prenosu

Obavezno pročitajte

Bivši indijski poslanik osuđen za otmicu ubijen je zajedno sa bratom u severnoj Indiji u dramatičnom napadu koji je uživo snimila televizija, javili su zvaničnici.

Atik Ahmad i njegov brat Ašraf Ahmad bili su pod policijskom pratnjom na putu za lekarski pregled u bolnici sinoć, kada su tri muškarca koja su stajala sa novinarima pucala na njih izbliza u gradu Prajagradž u indijskoj državi Utar Pradeš.

- Advertisement -

Napadači su se brzo predali policiji posle napada, a najmanje jedan od njih je uzvikivao slogan Džai Šri Ram, koji je postao borbeni uzvik hinduističkih nacionalista u njihovoj kampanji protiv muslimana.

Indijskom državom Utar Pradeš vlada indijska vladajuća hinduistička nacionalistička Bartija Džanata partija.

Policajac Ramit Šarma rekao je da su tri napadača došla motociklima i da su pozirali kao novinari.

„Uspeli su da dođu blizu Atika i njegovog brata, praveći se da žele da snime izjavu i pucali su na njih izbliza. Obojica su zadobili povrede glave“, rekao je on i dodao da se sve dogodilo u nekoliko sekundi.

U četvrtak je policija, u akciji opisanoj kao obračun, ubila sina tinejdžera Atika Ahmada i još jednog čoveka, koji su smatrani odgovornim za nedavno ubistvo.

Atik Ahmad (60) u zatvoru je od 2019. godine posle osude za otmicu. On je četiri puta bio poslanik u toj indijskoj državi i takođe je bio izabran u indijski parlament 2004. godine.

Njegov advokat Vidžej Mišra rekao je da je incident šokantan, pošto je jasna nesposobnost policije u osiguranju bezbednosti njegovih klijenata.

Opozicione partije kritikovale su ubistva kao bezbednosni propust.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu