PUTIN SVIM PRAVOSLAVNIM HRIŠĆANIMA ČESTITAO VASKRS: Crkva je uvek bila zajedno sa narodom

Obavezno pročitajte

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je pravoslavnim hrišćanima i svim građanima Rusije Vaskrs – Svetlo Vaskrsenje Hristovo.

„Na ovaj praznični dan, sa osećanjem dubokog zadovoljstva, želim da istaknem stvaralačku, istinski podvižničku delatnost Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih konfesija, usmerenu na očuvanje našeg najbogatijeg istorijskog i kulturnog nasleđa, rešavanje ključnih društvenih problema, jačanje institucija porodice, vaspitanje mladih, harmonizaciju međureligijskih i međunacionalnih odnosa.

- Advertisement -

Crkva je uvek bila zajedno sa narodom, delila sa njim radosti i nedaće. I danas se, pred ozbiljnim izazovima, aktivno uključuje u dela milosrđa i dobročinstva, pomažući ljudima da nađu snažnu duhovnu podršku“, predsednikova čestitka je objavljena na sajtu Kremlja.

„Predivni Vaskrs – praznnik koji svi vole, daje vernicima nadu, podstiče na dobre misli i dela i služi za afirmaciju visokih moralnih ideala i vrednosti u društvu“, napisao je Putin.

Putin je zajedno sa gradonačelnikom Moskve Sergejem Sobjanjinom prisustvovao ponoćnoj vaskršnjoj liturgiji u Hramu Hrista Spasitelja koju je služio patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu