BALKANSKI KARTEL: Policija pronašla tri bureta sa 2,7 miliona evra u kešu

Obavezno pročitajte

MUP pronašao u prostorijama osumnjičenih pripadnika balkanskog narko kartela 2,7 miliona evra.

Pored veće količine novca pronađenog u stanovima koji su koristili, na jednoj od lokacija u specijalnom izgrađenom skrivenom prostoru pronađena su tri plastična bureta sa više od 2.7 miliona evra, rečeno je u MUP-u, prenosi RTS.

- Advertisement -

Pretresanje stanova i ostalih prostorija koje su koristili osumnjičeni izvršene su na lokacijama u Beogradu, Nišu, Loznici, Subotici i Zrenjaninu, a tom prilikom pronađene su dva snajperske puške, tri automatske puške, automatski pištolj, četiri pištolja,  bomba, četiri prigušivača, 24 detonatorske kapisle i pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike i silikonske maske.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić rekao je da se najmanje sedam tona kokaina, koji je zaplenjen tokom 2020. godine, dovodi u vezu sa članovima balkanskog kartela koji su u četvrtak uhapšeni u Beogradu, Subotici, Zrenjaninu.

U saradnji sa Evropolom, kako je naglasio, Srbija je uspela da identifikuje ključne mete na svojoj teritoriji i mapira njihove kriminalne aktivnosti širom sveta i dodaje da se veruje da ovaj kartel stoji iza višetonskih pošiljki koje su stigle u Evropu iz Brazila, Ekvadora, a preko Afrike. Sve zaplene kokaina su izvršene van Srbije.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu