Još jedno „ne“ za Zelenskog: Odbijena molba da se obrati evrovizijskoj publici

Obavezno pročitajte

Evropska radiodifuzna unija odbila je molbu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se obrati tokom finala Evrovizije, piše britanski „Tajms“ pozivajući se na izvore u radiodifuznoj uniji.

Kako se navodi, Evrovizija je zabavni program a apolitičnost je jedna od glavnih karakteristika takmičenja.

- Advertisement -

Finale se održava večeras, a predstavnik Ukrajine, koja je pobedila prošle godine, automatski je prošao u završni deo takmičenja.

Podsetimo, Evropska radiodifuzna unija premestila je održavanje Evrovizije iz Kijeva u Liverpul iz bezbednosnih razloga.

To je komentarisala i portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova: „Pa to je nepotrebno. Imajući u vidu kakvi su ovogodišnji učesnici Evrovizije Zelenski bi im bio dostojna konkurencija.“

Inače, Vladimir Zelenski planirao je da govori i na ceremoniji dodele Oskara ali je njegov predlog odbijen drugu godinu zaredom.

Portparol Zelenskog demantovao navode Tajmsa

Portparol kabineta Zelenskog Sergej Nikiforov demantovao je na društvenim mrežama da je ukrajinski lider tražio da se putem video-poruke obrati na Evroviziji.

Međutim, na zvaničnom sajtu Evrovizije, objavljeno je saopštenje Evropske radiodifuzne unije u kome je navedeno da je molba Zelenskog odbijena kao i razlozi donošenja takve odluke.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić otkrio o čemu je razgovarao sa Zelenskim

Imao sam kratak i korektan razgovor sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, jer zašto da ne pružim ruku čoveku koji...

Još priča na sličnu temu