AMFILOHIJE: “Litije se nastavljaju preko interneta…”

Obavezno pročitajte

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije najavio je da se litije nastavljaju preko interneta, jer se Crna Gora suočava sa virusom opakijim od korone.

“To je virus – zakon o bezakonju”, rekao je on sinoć odgovarajući uživo na pitanja preko Fejsbuka i Instagrama.

- Advertisement -

Iz MCP su saopštili da je sinoćnje gostovanje Amfilohija jedan vid internet litije “na kojoj će se sabrati vernici iz raznih krajeva, ali u istoj ljubavi i veri kao i svakog četvrtka i nedelje do sada”.

Amfilohije je na pitanje šta ako se ekspertski timovi Vlade i MCP ne dogovore u vezi sa Zakonom o slobodi veroispovesti, a litije se ne održavaju i Vlada iskoristi priliku da primeni Zakon, odgovorio da se nada da nisu toliko bezumni.

“Samo nerazumni ljudi koji su podredili sudbinu Crne Gore svojim ličnim interesima samo oni mogu da nastave ovo bezakonje. Vidi se i kod njih, kod jednog dela njih, posle ovih pregovora, da to kod njih isto sazreva, nažalost deo njih još insistira na Zakonu. Ali ovde se nadamo da će nam pomoći ovi iz Evrope i Amerike”, kazao je Amfilohije preko radija Svetigora.

On je dodao da MCP ne traži da se ceo zakon povuče, već odredbe koje se odnose na crkvenu imovinu i na registraciju verskih zajednica.

Amfilohije je, komentarišući optužbe na njegov račun, upitao kako on može biti protiv Crne Gore i Crnogoraca kad su svi njegovi preci ugradili sebe u Crnu Goru.

Tvrdi i da prihodi Mitropolije, posebno iz Ostroga, ostaju u Crnoj Gori i da Ostrog, “za kojeg kažu da ima milione, ima svoje završne račune i svaki dinar ide za potrebe manastira ili poklonika”.

“Sve ide za narod i obnovu svetinja. Ne ide u druge države, već se iz drugih država sliva novac preko priloga”, istakao je Amfilohije.

Sourcenedeljnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu