19.5 C
Belgrade
ponedeljak, 2 avgusta, 2021

USVOJENE NOVE MERE: Novčana kazna 150.000 dinara za kršenje samoizolacije, svi šalteri zatvoreni!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

,,Zatvorićemo sve šaltere, ograničićemo dodatno kafiće po metru kvadratnom, zabranjujemo izvoz lekova“, rekla je danas premijerka Srbije Ana Brnabić nakon što je sinoć uvedeno vanredno stanje na teritoriji naše zemlje.

Premijerka je rekla da penzioneri nisu poslušali apel.

- Advertisement -

– Veliki broj penzionera je na ulicama, šalterima. Sve u svemu smo se složili da je situacija sa građanskom disciplinom zabrinjavajuća. Usvojićemo dodatne mere – istakla je ona.

Dodatno ćemo pooštriti mere za rad kafića i restorana i broj osoba koje mogu da budu, kazala je ona i dodala da je intencija da ne ograničavamo po broju ljudi.

– Usvojićemo mere po kvadratnom metru po osobi. Zatvorićemo sve šaltere javnih sližbi. Po resorima ćemo doneti po sednici Vlade, da se odlažu svi poslovi do daljnjeg – zaključila je ona.

- Advertisement -

,,Zabranjujemo izvoz lekova“

– Zabranjujemo izvoz svih lekova, za svaki slučaj. Pored toga donećemo zaključak kojim se ograničava kupovina maski, sredstava za dezinfekciju, 10 maksi, 10 pari rukavica, 2 veća, 5 manjih sredstava za dezinfekciju. Koliko god možemo da iskontrolišemo, iskontrolisaćemo – istakla je ona.

Dodala je da će precirati da sve ljude koji dolaze iz žarišta za karantin od 28 dana. I preko ministarstva spoljnih poslova uputićemo još jednom apel iz ovih zemalja da ne dolaze u našu zemlju. Ostale građane čeka 14 dana samoizolacije.

150.000 za kršenje samoizolacije

– Za sad uvodimo novčane kazne za kršenje samoizolacije – do 150.000 dinara – kazala je Brnabić.

Preciziraćemo da sve ljude koji dolaze iz žarišta za karantin od 28 dana. I preko ministarstva spoljnih poslova uputićemo još jednom apel iz ovih zemalja da ne dolaze u našu zemlju.

Od sutra možda potpuna zabrana izlaska za penzionere

– Razmotriću posle na sastanku sa predsednikom Srbije da se od sutra uvedu mere zabrane svakog izlaska građanima starijim od 65 godina – kazala je premijerka i rekla da razume da ih zbog neće voleti zbog toga, ali je ovo zaista za njihovo dobro.

– Možda ćemo za kršenje uvesti novčanu kaznu i za njih. Ne želimo da ih hapsimo, ali to je za njihovo dobro – zaključila je ona i dodala da imaju veliki broj volontera.

Napomenula je da su otvorili još neke linije za starije od 65 godina za bilo koju vrstu pomoći.

– Otvaraće i lokalne samouprave linije, ne treba da brinu da će im nešto faliti od pića, hrane i lekova. Taj zadatak u takvim okolnostima nije tako težak – zaključila je premijerka.

Što se tiče tržnih centara i velikih firmi, premijerka je objasnila da ne mogu da zatvore sve zbog privrede.

- Advertisement -
SourceBlic
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti