AMERIKA SE PREIGRALA: Mislili su da će iscrpeti Rusiju, sad gube mesto broj 1! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Ovde je odlučujuće da li smo mi spremni za oružani sukob. Ne mislim da li imamo oružja, nego da li smo spremni da za interes države Srbije uđemo u oružani sukob. Ili smo toliko prevaspitani da ćemo reći: „Ne, nemojte da provociramo, izazivamo sukobe, prolivamo krv, da ne ginu deca, nego da se sporazumemo…“ Gde smo? Ali pošteno to da kažemo, gde smo u stvari, upitao je prof. dr Milan Brdar, gostujući u emisiji Reč na kanalu Reezrvni položaj. 

On je rekao da je Zapad kriv što ispoveda toleranciju prema razlici, „a nije u stanju nijednu razliku da podnese“. 

- Advertisement -

– Šta se to mene tiče da li u nama oni vide male Ruse ili ne? Ma nećete dobiti priznanje Kosova. To pitanje treba da skinemo sa dnevnog reda, da uopšte ne razgovaramo o tome. O ovome nema razgovora. Ne može o svemu da se razgovora, ni u kući, ni u politici – poručio je Brdar.  

On otkriva šta mu je pre 15 godina rekao jedan naš diplomata. 
– Na nekom prijemu, ceo diplomatski kor je bio tu, da li je bio Pariz, London nije bitno. Iz čista mira mu prilazi austrijski ambasador, ničim izazvan i kaže mu: „Jel vi mislite da smo vam zaboravaili Cer i Kolubaru i atentat u Sarajevu? Nismo. Osvetićemo vam se.“ I onda kažu, ko ono drži do osvete, Šiptari, Sicilijanci, Crnogorci, Gruzini… Ma svi razmišljaju o osveti i čekaju trenutak! – upozorio je on.  

Brdar podseća da tri puta nije prošla rezolucija o Jasenovcu u srpskom parlamentu, te da je treći put glasanje obustavio Vladimir Orlić, tada potpredsednik, a sadašnji predsednik Skupštine Srbije, „kada je video da postoje šanse da bude usvojena“.

– Zašto je on to uradio? Pa dobio je direktivu verovatno. I šta se onda džilitamo i busamo u grudi, kad jedna nacija nije u stanju da donese rezoluciju o genocidu nad sobom?! Ja da sam stranac, ja bih rekao: „Pa ti Srbi nisu dostojni poštovanja, treba ih gaziti i dalje!“ – istakao je Brdar.

On je rekao da su se Amerikanci preračunali u sukobu sa Rusijom na teritoriji Ukrajine, a posledica je to što gube mesto broj jedan u svetu, i što, kako je rekao, „Imperija propada“. 

SourcePravda

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu