ALEKSANDAR VUČIĆ ZA RTS: Priština planira da maskirani napadači izvrše napad na Euleks i Kfor i da se za to optuže Srbi

Obavezno pročitajte

Predsednik Aleksandar Vučić, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, pozvao je Srbe na severu Kosova i Metohije da budu staloženi i mirni i da ne nasedaju na provokacije, kao i da poštuju Kfor i Euleks. Danas ja za mene svakako najteži dan od kada sam predsednik, poručio je Vučić.

„Pozivam ljude da veruju rukovodstvu, da birnemo o celoj Srbiji. Za naš narod na KiM poruka je da ma koliko bilo teško svim ljudima, nema predaje – mi smo uz vas“, zaključio je Vučić.

- Advertisement -

„Moja poruka našem naroda dole je da poštuju Euleks i Kfor, jer postoji mogućnost da će neko ubačen da isprovocira sukobe nametnutim napadima na Euleks i Kfor. Prema nekim informacijama Priština planira da maskirani napadači izvrše napad i da se za to optuže Srbi“, rekao je Vučić.

On je podsetio da su iz Prištine i pre neko veče rekli da nisu imali ni pištolje, a da se na fotografijama videlo da su svim mestima, Zvečanu, Rudaru, Zupču… bili sa dugim cevima.

Vučić je naveo da su pripadnici tzv. kosovskih snaga bezbednosti preobučeni u policijske uniforme koji izviđaju teren, a da im je čak i Kfor stavio primedbe zbog toga što rade.

Dodatno ojačana barikada u Ibarskoj Slatini

Vučić je rekao da su preduzete odgovarajuće mere na zaštiti naše otadžbine.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu