ANALENA BERBOK: Neprihvatljivo slanje srpskih snaga na KiM

Obavezno pročitajte

BERLIN – Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok ocenila je večeras da je „potpuno neprihvatljivo” slanje srpskih snaga na KiM, kao i najnoviji napadi na pripadnike misije Euleksa na KiM.

Berbok je izrazila podršku dijalogu koji predvodi EU, na čelu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom. Ona tvrdi i da je Priština, odlaganjem lokalnih izbora, smirila tenzije, a da Beograd čini suprotno „nedavnom retorikom”.

„Kosovo je, odlaganjem lokalnih izbora, smanjilo tenzije. Nedavna retorika iz Srbije učinila je suprotno. Predlog o slanju srpskih snaga na Kosovo potpuno je neprihvatljiv. Kao i najnoviji napadi na Euleks. Sva moja podrška ide dijalogu koji vodi EU”, napisala je Berbok na Tviteru.

Predsednik Srbije Alekdandar Vučić izjavio je u subotu da je usaglašen tekst kojim će u skladu sa Rezolucijom 1244 Srbija uputiti zahtev Kforu da obezbedi raspoređivanje srpske vojske i policije na KiM, dodajući da nema iluzija da će taj zahtev biti prihvaćen.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu