(VIDEO) AMERIKA PRED SUKOBOM: Crnci rasisti formirali paravojsku i paradiraju ulicama, LJUDI SE BOJE!

Obavezno pročitajte

Puške, panciri i crne uniforme deo su opreme naoružane paravojna formacija sačinjene od Afroamerikanaca, koja je marširala tokom protesta u američkom gradu Lafajetu u Luizijani.

Afroamerička milicija iz grupe koja se naziva „Ne za……j se sa nama“ (NFAC) okupila se u tom gradu kako bi demonstrirala protiv policijskog nasilja. Protest u Lafajetu, sa paradom naoružane grupe, dolazi usred rastućih rasnih tenzija u SAD, piše RT.

Nekoliko stotina pripadnika NFAC-a, obučeni u crne uniforme, mnogi sa vojnim puškama, pancirima i drugom vojnom opremom, marširali su američkim gradom kako bi izrazili protest zbog ubistva Trejforda Pelerina, Afroamerikanca, u tom gradu u avgustu.

​Jedan od razloga protesta je i što im je jedan kongresmen iz Luizijane pretio na Fejsbuku.

Vođa NFAC-a, koji se predstavlja kao Velemajstor Džej održao je i govor, u kom se osvrnuo na slogan Donalda Trampa „Učinimo Ameriku velikom opet“.

amerika,

© AP PHOTO / TIMOTHY D. EASLEYNaoružana milicija koja se pojavila u Luizijani sastavljena je isključivo od Afroamerikanaca

„Taj slogan se ne odnosi na nas Afroamerikance. Ne mogu da se setim vremena kada je nama u ovoj zemlji bilo dobro“, rekao je on, na pta su mu okupljeni uzvratili skandiranjem „crna moć“.

Marš se završio mirno, ali je jedan od učesnika uhapšen pošto je slučajno pucao iz svog oružja. Iz NFAC-a su naveli da ta osoba nije član njihove organizacije.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

GORAN VESIĆ: Deo pruga u veoma lošem stanju zbog toga što se decenijama nije ulagalo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je, povodom pet iskliznuća iz šina vagona s opasnim materijama od početka...

Još priča na sličnu temu