ALEKSANDAR VUČIĆ NE IDE U CRNU GORU ŠESTOG JANUARA (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na početku svog obraćanja poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike svim gradjanima Srbije.

Napomenuo je kako je u poslednjem danu prošle godine imao sastanak sa patrijarhom i da su razgovarali o interesima za našu zemlju, o što bržoj izgradnji hrama Svetog Save, a patrijarh se interesovao i za ekonomsku situacija, mada ključni deo razgovora bila novonastala situacija u regionu, povodom Crne Gore koja je uvela novi zakon o slobodi veroispovesti.

- Advertisement -

O tome smo razgovarali, ne da bi se mešali u politiku druge države, već zato što je tim zakonom pogođen interes srpskog naroda.”, navodeći da je od vitalnog interesa republike Srbije da čuvamo opstanak srpskog naroda u Crnoj Gori i da se odupremo kampanji pristojnošću i radom, ne ugrožavajući pravni status Crne Gore, jer u toj državi živi blizu trideset posto Srba, prema poslednjem popisu.

Takođe, rekao je kako je Srbija reagovala ozbiljno i da je preko hiljadu policajaca čuvalo ambasadu Crne Gore u Beogradu, i osvrnuo se na Marovićevu oštru retoriku prema Srbima, navodeći kako je uvek mirno reagovao na te stvari.

Optužili ste Srbiju da se potpisuje peticija protiv vlasti u Beogradu i svih nas koji tobože organizujemo dešavanja u Crnoj Gori. Ništa nigde nismo organizovali. Samo smo gledali i dalje gledamo šta se dešava srpskom narodu. Naterali ste ih da kažu kako to organizuje Beograd kako bi slomili kičmu srpskom narodu. Mi poštujemo Crnu Goru i sa poštovanjem slušamo vašu himnu, doživljavamo je kao bratsku zemlju, a vi nas prijavljujete NATO alijansi”, navodeći da je svuda bio sa srpskim narodom kada mu je bilo teško i da je tražio blagoslov od Irineja da opet bude uz svoj narod, ovaj put u Crnoj Gori.

Ipak, shvatio je da zbog reagovanja crnogorskih političara nije povoljno da se pojavi tamo i da su počeli na razne načine, preko novinskih članaka do toga da su puštali u raznim medijima kako će njegov dolazak izazvati haos i krvoproliće.

”Da li je to moguće?”, postavio je retoričko pitanje, a zatim rekao da je sada svima verovatno jasno da neće otići u Crnu Goru.

Neću otići u Crnu Goru. Ne želim da dajem alibi crnogorskom režimu koji će reći da je to napad na ustavni poredak Crne Gore, jer mi poštujemo ustavni poredak Crne Gore. Doneo sam tu odluku, uz punu saglasnost Irineja.

Na kraju konferencije, pozvao je ljude u Srbiji da dostojanstveno i mirno reaguju na političku situaciju u Crnoj Gori, i ponovio da su crnogorci naša braća, da treba da ih poštujemo ali takođe i da budemo uz naš narod i da ne postanemo ničija vreća za udaranje.

Kompletan snimak konferecnije počinje nešto posle 14. minuta i možete ga pogledati ovde.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu