ALEKSANDAR VUČIĆ: Ja sam pošten, u opoziciji su sve pljačkaši

Obavezno pročitajte

Aleksandar Vučić nastavio je sa serijom obraćanja javnosti, a za lokaciju današnje konferencije izabrao je Niš. Ponovo je šef naprednjaka iskoristio priliku da govori o opoziciji kao „najvećem zlu koje je zadesilo Srbiju“. Prema njegovim rečima, „svi su pljačkaši – od Lutovca do Aleksića“, naspram njega koji je pošten čovek koji gradi Srbiju. Ispričao je predsednik okupljenim novinarima da ne veruje u bajke o četvrtastoj zemlji, koliko voli da jede parizer, o Prajdu u Beogradu, broju ljudi na protestima i Jovanjici. Na kraju, kao što i dolikuje, predsednik je samom sebi apludirao, očito zadovoljan onim što je rekao i što je poslato u etar.

Predsednik Srbije je u svega 12 minuta, koliko je trajalo njegovo obraćanje medijima, stigao da pokrije bukvalno sve teme i obradi ih iz svog ugla. Tako smo mogli da čujemo od njega prilično bizaran opis onoga što opozicija želi da mu uradi.

- Advertisement -

– Oni su četiri meseca pretili da će da nas batinaju, da ćemo da plivamo po Savi i Dunavu, da će na lomači da me spale, da me vešaju, da ne znam šta će sve da urade ukoliko raspišem izbore. A sad traže da raspišem izbore najkasnije do kraja decembra – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je pročitao pismo opozicije, te da je tu, kako kaže, 95 odsto njih iz bivšeg režima.

FOTO: PrinskrinFOTO: Prinskrin

– Oni kažu da izbori moraju da budu raspisani do kraja decembra, što znači da bi izbori morali da budu održani do 2. marta najkasnije, koliko sam ih ja razumeo. Dobro, videću. Možda bude i pre tog roka. Videću, do krja meseca će dobiti odgovor. To su mogli da kažu pre četri meseca. Oni su četiri meseca pretili da će da nas batinaju, da ćemo da plivamo po Savi i Dunavu, da će na lomači da me spale, da me vešaju, da ne znam šta će sve da urade ukoliko raspišem izbore. A sad traže da raspišem izbore najkasnije do kraja decembra – navodi Vučić.

– E, tako možete da lažete i o ulozi moje porodice i mojoj ulozi u Jovanjici. Ili možete da poverujete da je dobro da bude 700.000 manje zaposlenih, da vam katanče fabrike i pljačkaju sve što stignu. Sve pljačkaš do pljačkaša, od Aleksića do Lutovca. Ovaj u Trsteniku nema šta opljačkao nije. Ja sam siguran da se oni ne plaše povećanja cenzusa, oni kažu da pobeđuju ubedljivo. Mi ćemo izaći u susret šta god hoće. Ali ne baš kao fontana želja, koje izbore i kako, već što se datuma izbora tiče – dodaje Vučić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić o uvođenju sankcija Rusiji: „Možda će pridikama da me ubede“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obraćanja iz Njujorka, gde prisustvuje zasedanju Generalne skupštine UN, izjavio da „Srbija još...

Još priča na sličnu temu