13.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

ALARMANTNO U BUDVI: Tuča u opštini, stigla policija!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Incidenti u Budvi sve opasniji

Incidenti u Budvi počeli su pošto je prekršen dogovor da nijedna od „dve vlasti“ ne ulazi u zgradu opštine. Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, koje je odbornička većina DPS i Crnogorske imenovala za v. d. predsednika opštine i Skupštine, jutros su došli u zgradu opštine.

Potom su usledili i fizički obračuni, a u Budvu su stigle jake snage policije
Ovim je prekršen ključni dogovor za odvijanje dijaloga predstavnika parlamentarnih partija na rešavanju političke krize i smirivanju tenzija u gradu, prenose podgoričke „Vijesti“.

- Advertisement -

Podsetimo, preduslov dijaloga da niko od čelnika „dve vlasti“ – Marko Carević i Krsto Radović sa jedne i Bulatović i Kuč sa druge, ne dolaze u opštinu dok traje dijalog.

Takođe, prekršen je i dogovor da privatno obezbeđenje, koje je bilo angažovano, izađe iz zgrade opštine. Pripadnici privatne agencije jutros su u holu zgrade.

Budvi,

Nastavak dijaloga, koji je započet u petak i trajao celoga dana, zakazan je za danas u zgradi Akademije znanja.

- Advertisement -

U petak je Službeni list Crne Gore objavio odluke sa paralelne sednice održane 11. juna u TN „Slovenska plaža“, na kojoj su 17 odbornika smenili gradonačelnika i šefa parlamenta Marka Carevića i Krsta Radovića, te imenovali za vršioce dužnosti Bulatovića i Kuč.

Protiv direktora Službenog lista Radović i sekretarka za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić podneli su krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja, jer je objavio nepečatirane odluke.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti