NAPETO U BUDVI: U zgradu ušle i stara i „nova vlast“, prisutna policija

Obavezno pročitajte

Budva od jutros pod tenzijama

Predsednik Opštine Budva Marko Carević ušao je u zgradu Opštine Budva. On je u kancelariji zajedno sa Vladimirom Bulatovićem i Snežanom Kuč, koje je nova većina u lokalnom parlamentu proglasila za vršioca dužnosti predsednika Opštine. Zgrada Opštine je u haosu, svuda je otpad, a zaposleni polako ulaze.

Carević je izbegao da se rukuje sa Bulatovićem, a u kabinetu su i šef Nikola Jovanović, sekretar za investicije Mladen Mikijelj, prenose Vijesti.

- Advertisement -
budva,

U svoj kabinet sa saradnicima je stigao i predsednik SO Budva Krsto Radović. On je poručio da je Opština oslobođena. Radović je krenuo na sastanak.

Pre ulaska Carevića i Radovića izbile su tenzije ispred zgrade Opštine pošto je Bulatović na poziv Mijomira Pejovića (Demokrate) izašao ispred zgrade Opštine. Tada je  nastalo komešanje. Privatno obezbeđenje nasrnulo je na odbornika Demokratskog fronta Đorđija Vujovića. On je prozvao Dragana Purka Ivančevića da je angažovao obezbjeđenje.

Nakon što su Vujović i Pejović izgurani iz zgrade od obezbeđenja, građani su pokušali da probiju policijski kordon, ali poslije komešanja, odbornici du smirili masu.

Podsetimo, vrlo napeta situacija bila je juče u Budvi. Policija je pokušala da obezbedi da „nova vlast“ preuzme SO Budva i tom prilikom uhapšena 21 osoba među kojima i gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik opštine Krsto Radović.

Incidenti su počeli ujutru nakon što su lokalni funkcioneri odbili da dozvole Upravnoj inspekciji da sprovede rešenje, kojim je tražila da se Bulatoviću i Kuč omogući da koriste prostor, odnosno da rade. 

Njih dvoje su juče uz asistenciju policije ušli u zgradu SO, nakon čega su promenjene i sve brave na vratima jer na njima nije bilo ključeva. Odluka nove skupštinske većine sa sednice u turističkom naselju “Slovenska plaža” o smeni Carevića i Radovića i izboru Bulatovića i Kuč za vršioce dužnosti, međutim ni juče nije zavedena u arhivi budvanskog parlamenta jer nije bilo službenog pečata, za koji je Carević sinoć rekao da su “na svom mestu, kod izabranog predstavnika naroda”.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu