16.3 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

KON OPET PRETI NARODU: Uskoro nove zabrane i obavezne mere! BIĆE I KAŽNJAVANJA!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kon o pooštravanju mera

Do pogoršanja situacije je došlo posle 5. juna kada su ograničenja javnog okupljanja bila na hiljadu, a kasnije potpuno ukinuta, kaže ovaj epidemiolog.

Dr Predrag Kon je već nekoliko dana na odmoru, ali je na svojoj omiljenoj društvenoj mreži Fejsbuk, svega dan nakon održanih izbora na kojima je ubedljivo pobedila Srpska napredna stranka, razjasnio neke stvari vezane za aktuelnu situaciju s koronavirusom u Srbiji.

- Advertisement -

Njegov status prenosimo u celosti:

Epidemiološka situacija Kovid 19 u Beogradu je ponovo preteća. Zbog povratka studenata svojim kućama u julu može se pretnja proširiti po čitavoj Srbiji. Do pogoršanja situacije je došlo posle 5. juna kada su ograničenja javnog okupljanja bila na hiljadu, a kasnije potpuno ukinuta. Mnogo se ovo pogoršanje situacije u javnosti povezuje i s derbijem Partizan-Zvezda odigranim 10. juna, mada novooboleli u Srbiji ne daju podatak da su bili na derbiju (bar meni nije poznato).

Kon,

Iz Crne Gore opet stižu podaci da je preko deset njihovih novoobolelih mlađih ljudi bilo u Beogradu na derbiju. Nakon pojave virusa u studentskim domovima, ali i na privatnim žurkama, pojedinim radnim kolektivima dolazilo je do utvrđenog prenosa virusa kad su se zaista otkrivali brojni asimptomatski slučajevi među kontaktima s obolelim. Vrlo je veliki broj dnevnih pregleda sumnjivih slučajeva na Infektivnoj klinici u Beogradu. Na kraju treba reći i da mnogi misle da je posebna pretnja dolazila zbog izbora koji su juče sprovedeni.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti