Zelenski: Ukrajina neće razmeniti teritorije za mir

Obavezno pročitajte

KIJEV – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da ne zna ništa o bilo kakvim skrivenim sporazumima koji bi primorali Ukrajinu da razmeni svoje teritorije za mir, i insistira da Rusi moraju da snose odgovornost.

„Ne znam o kakvim se sporazumima negde razgovara, o kakvoj razmeni naših teritorija. Imamo jedan dokument – formulu mira. Imamo jednu želju – mir. Formulisali smo kako mi to vidimo. Spremni smo za otvorenu diskusiju sa našim kolegama, tako da svet bude na istoj strani – na strani pravednog mira uz potpunu obnovu teritorijalnog integriteta Ukrajine”, naglasio je Zelenski na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Holandije Markom Ruteom, prenosi Ukrinform.

- Advertisement -

On je rekao da se ne može zaboraviti obaranje malezijskog aviona MH17, kao ni masakri u Buči i Marijupolju, samo zato što je prošlo vreme.

„U Rusiji verovatno razmišljaju ovako: zaboraviće te stvari i nekako ćemo se dogovoriti. Ovo je pitanje pravde. Nećemo tek tako dolaziti ni do kakvih dogovora. Neko mora da odgovara, a mi znamo imena tih ljudi”, poručio je predsednik Ukrajine, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Advokat Radoičića: Može da odgovara samo za posedovanje oružja

Goran Petronijević se dotakao u emisiji HitTvit na Televziji Pink i svog klijenta Radoičića, istakavši da opcija A može...

Još priča na sličnu temu