Zelenski: Kontraofanziva Ukrajine neće imati srećan kraj

Obavezno pročitajte

Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine neće imati srećan kraj, izjavio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u intervjuu za TV „Si-En-En“.

„Svi mi želimo uspeh, srećan kraj, kad je u pitanju kontraofanziva. Ovo nije film sa srećnim krajem, neće biti srećnog kraja, izgubili smo mnogo ljudi“, priznao je ukrajinski lider.

- Advertisement -

Pored toga, Zelenski je u intervjuu za „Ekonomist“ ocenio da smanjenje pomoći Zapada može izazvati nepredvidivu reakciju ukrajinskih izbeglica u Evropi.

„Smanjenje pomoći stvoriće rizike po Zapad u njegovom sopstvenom dvorištu. Nemoguće je predvideti kako će ragovati milioni Ukrajinaca koji se nalaze u evropskim zemljama na to što će njihovu zemlju odbaciti“, naglasio je ukrajinski lider.

Prema njegovim rečima, njegovi sugrađani su se, uopšte, „ponašali dobro“ i „veoma su zahvalni“ državama koje su ih primile.

„Ali, ovo neće biti ‘dobra priča’ za Evropu, ako te ljude ‘satera u ćošak’“, zaključio je Zelenski.

On je, takođe, istakao da je počeo da sumnja u iskrenost dela zapadnih partnera koji tvrde da će uvek podržavati zemlju.

Ukrajinska vojska već četvrti mesec sprovodi kontraofanzivu u južnodonjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu, šaljući u borbe brigade, koje je obučio NATO i naoružane zapadnom vojnom tehnikom, ali nije uspela da ostvari uspeh ni u jednom od pravaca fronta.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu