ŽELE DA GA UNIŠTE JER JE NAJBOLJI: Novak zbog Amerike ispada iz Top 10 – nepravda i apsurd donose veliki pad

Obavezno pročitajte

S obzirom na to da neće igrati na US Openu Novak Đoković doživeće novi pad na ATP listi, a potencijalno bi mogao da ispadne i iz Top deset.

Novak Đoković izgubiće 1.200 bodova zbog nemogućnosti da igra na US Openu gde je trebalo da odbrani finale.

- Advertisement -

Gubitak bodova doneće novi problem srpskom asu jer će sada strepeti od rezultata ostalih tenisera u prvih deset među kojima bi lako moglo da se desi da njega ne bude posle poslednjeg Grend slema u godini.

Novak je trenutno šesti na ATP listi, ali njegova pozicija psole US Opena zavisi od Feliksa Ože-Alijasima, Kamerona Norija, Huberta Hurkača, Andreja Rubvljova ili Tejlora Frica.
Pre svih, Novaka će sigurno pretići Kasper Rud koji trenutno ima samo 75 bodova manje od srpskog asa, što znači da kada se Novaku oduzmu bodovi nakon turnira on ostaje na 3.750 bodova, a to Rudu donosi bolju poziciju bez obzira na plasman.
Osim Ruda, Novaka će preskočiti Alijasim ako odbrani polufinale, ali i Rubljov i Fric ukoliko takođe stignu do polufinala.

Novak bi iz Top deset mogao da ispadne u slučaju da Nori i Hurkač obezbede četvrtfinale.
To nisu jedini igrači koji prete poziciji Novaka Đokovića, jer je pitanje kako će i teniseri koji nisu u prvih deset na svetu odigrati turnir.
Kada se sve sabere i oduzme, Novak će pretrpeti veliki pad, a sve to zbog nepravde i apsurda.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu