20.7 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

AMERIČKI LIST: Papa Franja podržava stav Rusije o krivici NATO-a za dešavanja u Ukrajini

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja deli mišljenje da NATO snosi deo odgovornosti za početak specijalne operacije Rusije u Ukrajini, piše „Forin afers“.

Kako se ističe, stav Rusije je da Sjedinjene Američke Države i druge zapadne zemlje vode u Ukrajini rat preko posrednika, a papa se slaže s tim mišljenjem.

- Advertisement -

„Na međunarodnom nivou, tvrdnje o NATO-u i proksi ratu sa SAD i kolektivnim Zapadom pridobile su brojne pristalice – od istaknutih naučnika do pape Franje koji je rekao da je sukob u Ukrajini možda bio na neki način isprovociran“, navode savetnica bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za Rusiju Fiona Hil i profesorka sa Univerziteta u Džordžtaunu Endžela Stent u članku za „Forin afers“.

Istovremeno, političari i analitičari na Zapadu nastavljaju debatu o tome da li je NATO kriv za eskalaciju situacije u Ukrajini, ističu autorke.

Ranije je papa Franja u intervjuu za italijanski list „Korijere dela sera“ izjavio da pretpostavlja da je do raspirivanja sukoba u Ukrajini doveo „lavež NATO-a pred vratima Rusije“.

Papa Franja - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti