27.7 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

EVO KAKO TO RADI VLAST: Dok govore da je u zatvoru, Velja Nevolja van zemlje u bazenu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Službenica Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Suzana V. (63), koja je uhapšena zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj, bila je zadužena za nadzor Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, u vreme dok je boravio u kućnom zatvoru, saznaje Kurir!

Primala poklone

Lisice su joj stavljene, kako je saopštio MUP, zbog sumnje da je od juna 2020. osuđenicima koji su na izdržavanju kazne kućnog zatvora omogućavala slobodno kretanje i samovoljno napuštanje prostorija u kojima izdržavaju kaznu. Kako se sumnja, od osuđenika je kao protivuslugu zahtevala i primala poklone.

- Advertisement -

– Veljko Belivuk, na osnovu sporazuma o priznanju krivice za napad na obezbeđenje Miloša Vazure, bio je osuđen na godinu dana kućnog zatvora bez elektronskog nadzora. Istog dana kada je oslobođen optužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića u maju 2018. ukinut mu je pritvor, ali je prebačen u stan na Zvezdari, u kom je služio kaznu kućnog zatvora – podseća sagovornik Kurira i dodaje da je Veljko Belivuk ranije izašao iz kućnog zatvora, pošto je odslužio dve trećine kazne.

Kao i svakom osuđeniku koji kaznu služi kod kuće, kako objašnjava, dodeljen mu je nadzornik čiji je zadatak da proverava da li osuđenik poštuje zakonsku obavezu da stan ne napušta bez prethodno dobijene saglasnosti. Upravo uhapšena Suzana V., kako tvrdi, bila je zadužena da nadzire Belivuka, da ga obilazi i proverava da li poštuje kaznu.

– Na teret joj se za sada ne stavlja da je i Belivuku omogućavala da slobodno šeta umesto da bude u kući, ali se proverava koliko mu je puta i zbog čega zvanično odobrila da napusti prostorije stana, kao i da li je i koliko puta obavljala nadzor nad njim. Osim preko fiksnog telefona, to se radi i tako što se osuđeniku odlazi na adresu – kaže izvor i nastavlja:

- Advertisement -

S porodicom

– Postoje informacije koje ukazuju na to da ne samo da je Belivuk napuštao stan već i zemlju. Navodno, u periodu kada je trebalo da služi kaznu zatvora on je sa porodicom bio na poznatim bazenima u Segedinu – otkriva izvor Kurira.

On napominje da se ove informacije još proveravaju, kao i to da li je eventualno u vreme kada je zvanično u Srbiji služio kaznu sa falsifikovanim pasošem izlazio iz zemlje.

Viši sud u Beogradu juče je odredio pritvor do 30 dana Suzani V., koja je na saslušanju u Višem tužilaštvu navodno negirala krivicu.

– Pritvor joj je određen rešenjem sudije za prethodni postupak kako ne bi uticala na svedoke – precizirala je za Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.

- Advertisement -
SourceKurir
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti