20.5 C
Belgrade
utorak, 3 avgusta, 2021

Zašto Vučić ističe da neće svi morati da prime vakcinu za koronu?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vučić i vakcine

Mnogi kao da su odahnuli kada je Aleksandar Vučić sinoć izjavio da će vakcinu za koronu morati da prime samo lekari, policajci i vojnici, a „ostali kako hoće“.
Na prvi pogled se čini da ipak nećemo morati da se borimo protiv neviđenog kršenja ljudskih prava u novijoj istoriji, ali razloga za optimizam nažalost – nema.

Nije Vučić ovo izjavio zbog toga što neće moći da nabavi veliki (potreban) broj vakcina u narednom periodu. Plan je mnogo podliji. Umesto da se u startu insistira na prisilnoj vakcinaciji celog stanovništva i tako rizikuje narodna pobuna, režim pribegava taktici i pripremi progona koji će uslediti kasnije.

- Advertisement -

Najpre je potrebno vakcinisati lekare koji leče ljude i organe prisile nad ljudima – vojsku i policiju. Zatim slede „meki pritisci“: ako niste vakcinisani, nećete moći da putujete van granica, poslodavac će imati prava da vam uruči otkaz jer nevakcinisani ugrožavate poslovanje kompanije, a lekari (oni koji su vakcinu već primili) neće moći da vas prime u zdravstvene ustanove jer ste „izvor zaraze“.

Ako u obzir uzmemo činjenicu da će deo stanovništva dobrovoljno da se vakciniše, a da će deo to učiniti pod „mekim pritiskom“ kao što je to navedeno u prethodnom pasusu, dolazimo u situaciju da će u jednom trenutku većina građana Srbije biti vakcinisano protiv Kovida-19.

Tek tada na scenu stupa represivni i protivustavni zakon, koji je samozvana Skupština Srbije usvojila prošle nedelje, a koji ministru zdravlja daje pravo da proglasi prisilnu vakcinaciju celog stanovništva.

- Advertisement -

Tada će već pelcovana vojska i policija moći da učestvuje u nacističkom pohodu nad slobodarskom manjinom u ovoj zemlji. Preostali „poslednji Mohikanci“ će tada imati znatno manji kapacitet da se odupru u odbrani svojih ljudskih prava.

Ako u obzir uzmemo činjenicu i da nelegalna premijerka Ana Brnabić najavuje policijski čas od 1. decembra, poslednji je momenat da se ovaj narod probudi i osvesti. Nikakav virus ne može da bude opravdanje za uvođenje totalitarizma, uništavanje ekonomije i ljudskih prava, ali i sprečavanje ljudi da se leče od drugih bolesti, koje ovih dana neometano „kose“ Srbijom.

Poslednji je čas. Ustani ponižena ljudska raso.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti