ZANIMLJIVI PODACI: ”1 od 5 miliona” prekršio obećanje. Doneli odluku o izlasku na izbore posle sastanka sa ovim ljudima

Obavezno pročitajte

Članovi Udruženja građana „1 od 5 miliona“ doneli su odluku o izlaskuu na predstojeće izbore. Ovu informaciju saopštili su juče na sastanku predstavnicima misije Evropske Unije u Beogradu.

Deo studenata predvodi Stefan Pavlović, on nije student i uveliko radi na izradi projekta koji bi trebalo da bude finansiran od strane Evrope, a iz koga bi finansirali kampanju. Na sastanku rukovodstva i članstva pomenutog Udruženja prezentovani su rezultati istraživanja po kome mogu da računaju na više od 10 odsto eventualnih glasova.

- Advertisement -

To je, čini se, bilo dovoljno većini da zaboravi na zaklinjanje u bojkot, na sve što su godinu dana poručivali šetajući po ulicama, onima koji nisu bili doneli odluku da će bojkotovati izbore. Glasanjem 12:7, uz jednog uzdržanog doneli su odluku o izlasku na izbore. Zanimljivo je da su Srđan Marković i Miodrag Simović koji su bili najistaknutiji akteri dosadašnjih protesta glasali protiv ove odluke. Dve najprepoznatljivije studentkinje, predstavnice protesta u prethodnih godinu dana su se ogradile od ove odluke, piše Direktno. 

Jelena Anasonovic je u izjavi za Danas rekla je da ukoliko „1 od 5 miliona“ zaista planirala da izađe na izbore da je reč o ogromnom nepoštovanju, ne samo prema građanima koji su šetali sa njima, već i prema celokupnoj javnosti, kojoj su mesecima plasirana obećanja pod parolom „mi uvek stojimo iza svojih reči“.

Ona je rekla da ju je šokirala najava da postoji mogućnost da izađu na izbore.

– Nisam uspela do kraja da shvatim ne samo šta je poenta, nego gde je tu logička veza – rekla je Anasonović.

Dan pre toga se na Fejsbuku oglasila i Mila Jovanović, devojka koja je bila simbol blokade rektorata, student dva fakulteta napisavši da od novembra, nakon što je zaključena priča sa plagijatom i blokadom nije više u „1 od 5 miliona“.

– Ne stojim iza izjava i poteza organizacije koji su od tada donošeni, mada se ni pre toga nisam slagala sa nekima, no dobro. Mimoišli smo se u sistemima vrednosti i to je prosto to. Iako se ne slažem sa svim njihovim odlukama, ekipi dragih ljudi želim svu sreću – napisala je Jovanović.

Postavlja se pitanje šta se desilo ljudima koji su tvrdili da su garant sprovođenja Sporazuma sa narodom (iako ga nisu potpisali), koji nisu birali reči ni javno, ni na sastancima opozicije napadajući PSG zbog toga što nije donosio odluku o bojkotu. Priče da na izbore idu da spreče SMS i Novu stranku da uđu u parlament su podjednako smešne i žalosne, jer je svakome jasno da je to samo izgovor.

Pominjanje Saše Paunovića, predsednika opštine Paraćin kao razlog je više nego besmisleno, jer je Paunović svoj stav jasno rekao. Cela ova akcija studenata i onih koji to nisu isplanirana je pre mesec dana. Verovali su da će PSG doneti odluku da izađe na izbore pa da im to bude opravdanje. Kako se to nije desilo prešli su na SMS i Novu!

foto: Printscreen

Ono što je još čudnije je odluka da Udruženje građana „1 od 5 miliona“ odustane od dalje organizacije protesta i javno kaže da proteste prepušaju opoziciji odnosno Savezu za Srbiju. Dakle, oni koji imaji nameru da na izborima koriste ime „1 od 5 miliona“, za koje su tvrdili da nikad neće biti iskorišćeno za izbore, neće više da organizuje i proteste pod čijim imenom hoće na izbore!? Da nije tužno bilo bi smešno. Ostaje da se vidi kakve će reakcije javnosti biti na ovu odluku koji opozicija naziva izdajom.

Sourceespreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu