6.6 C
Belgrade
недеља, 29 марта, 2020

ZANIMLJIVI PODACI: ”1 od 5 miliona” prekršio obećanje. Doneli odluku o izlasku na izbore posle sastanka sa ovim ljudima

Obavezno pročitajte

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako bi...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih zemalja.

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...

Članovi Udruženja građana „1 od 5 miliona“ doneli su odluku o izlaskuu na predstojeće izbore. Ovu informaciju saopštili su juče na sastanku predstavnicima misije Evropske Unije u Beogradu.

Deo studenata predvodi Stefan Pavlović, on nije student i uveliko radi na izradi projekta koji bi trebalo da bude finansiran od strane Evrope, a iz koga bi finansirali kampanju. Na sastanku rukovodstva i članstva pomenutog Udruženja prezentovani su rezultati istraživanja po kome mogu da računaju na više od 10 odsto eventualnih glasova.

To je, čini se, bilo dovoljno većini da zaboravi na zaklinjanje u bojkot, na sve što su godinu dana poručivali šetajući po ulicama, onima koji nisu bili doneli odluku da će bojkotovati izbore. Glasanjem 12:7, uz jednog uzdržanog doneli su odluku o izlasku na izbore. Zanimljivo je da su Srđan Marković i Miodrag Simović koji su bili najistaknutiji akteri dosadašnjih protesta glasali protiv ove odluke. Dve najprepoznatljivije studentkinje, predstavnice protesta u prethodnih godinu dana su se ogradile od ove odluke, piše Direktno. 

Jelena Anasonovic je u izjavi za Danas rekla je da ukoliko „1 od 5 miliona“ zaista planirala da izađe na izbore da je reč o ogromnom nepoštovanju, ne samo prema građanima koji su šetali sa njima, već i prema celokupnoj javnosti, kojoj su mesecima plasirana obećanja pod parolom „mi uvek stojimo iza svojih reči“.

Ona je rekla da ju je šokirala najava da postoji mogućnost da izađu na izbore.

– Nisam uspela do kraja da shvatim ne samo šta je poenta, nego gde je tu logička veza – rekla je Anasonović.

Dan pre toga se na Fejsbuku oglasila i Mila Jovanović, devojka koja je bila simbol blokade rektorata, student dva fakulteta napisavši da od novembra, nakon što je zaključena priča sa plagijatom i blokadom nije više u „1 od 5 miliona“.

– Ne stojim iza izjava i poteza organizacije koji su od tada donošeni, mada se ni pre toga nisam slagala sa nekima, no dobro. Mimoišli smo se u sistemima vrednosti i to je prosto to. Iako se ne slažem sa svim njihovim odlukama, ekipi dragih ljudi želim svu sreću – napisala je Jovanović.

Postavlja se pitanje šta se desilo ljudima koji su tvrdili da su garant sprovođenja Sporazuma sa narodom (iako ga nisu potpisali), koji nisu birali reči ni javno, ni na sastancima opozicije napadajući PSG zbog toga što nije donosio odluku o bojkotu. Priče da na izbore idu da spreče SMS i Novu stranku da uđu u parlament su podjednako smešne i žalosne, jer je svakome jasno da je to samo izgovor.

Pominjanje Saše Paunovića, predsednika opštine Paraćin kao razlog je više nego besmisleno, jer je Paunović svoj stav jasno rekao. Cela ova akcija studenata i onih koji to nisu isplanirana je pre mesec dana. Verovali su da će PSG doneti odluku da izađe na izbore pa da im to bude opravdanje. Kako se to nije desilo prešli su na SMS i Novu!

foto: Printscreen

Ono što je još čudnije je odluka da Udruženje građana „1 od 5 miliona“ odustane od dalje organizacije protesta i javno kaže da proteste prepušaju opoziciji odnosno Savezu za Srbiju. Dakle, oni koji imaji nameru da na izborima koriste ime „1 od 5 miliona“, za koje su tvrdili da nikad neće biti iskorišćeno za izbore, neće više da organizuje i proteste pod čijim imenom hoće na izbore!? Da nije tužno bilo bi smešno. Ostaje da se vidi kakve će reakcije javnosti biti na ovu odluku koji opozicija naziva izdajom.

- Advertisement -
Sourceespreso

još članaka

Ostavite komentar

- Advertisement -
loading...

Najnovije vesti

DIJASPORA ZAGRMELA: “Vučiću, sudiće ti Globalna Srbija“

„Napravio sam samo jednu grešku, pustio sam dijasporu u zemlju! Da je nisam napravio imali bismo četiri puta manje problema.“ – Predsednik Srbije...

BELA KUĆA MUDRIJA: Ruše se snovi o kosovskoj državi?

Pad kosovske vlade 25. marta posle manje od dva meseca rada, razotkrio je ogroman razdor među lokalnim političarima i njihove lojalnosti...

OVU VEST NE SMETE DA DELITE: Potpuna cenzura članka Naše Borbe o zločinu nad Srbima (FOTO)

U proteklih nekoliko nedelja, naša redakcija našla se na udaru brojnih kritika, kako od strane samozvanih ''proverivača činjenica'' sponzorisanih inostranstva, tako i...

CENZURA: Kome i zašto smeta Naša Borba?

Novinarstvo nekad U  21. veku kada su, tobože, ljudske slobode gotovo neograničene;  ugrožene grupe su zaštićene, slobodno se održavaju...

NA OVO NATO NJIE RAČUNAO: Kako da se boriš sa ovakvim narodom? (VIDEO)

Skupoceni projektili, poslednja reč tehnologije, milioni dolara, stručnjaci, neviđena sila, obimni planovi. Sve je ovo NATO imao 1999. godine, ali nije uračunao...