17.9 C
Belgrade
sreda, 20 oktobra, 2021

ZABRANA OKUPLJANJA: Srbi, zaboravite na slave!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Krizni štab je odlučio da se broj osoba koje mogu da se okupljaju u otvorenom i zatvorenom prostoru smanji sa 30 na pet, rekla je članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević. Ona je objasnila da se to odnosi na javna okupljanja u otvorenom i zatvorenom prostoru.

“Zabrana okupljanja na javnim manifestacijama, što označava različite vrste proslava, kongresa, seminara, kod otvorenih prostora. Misli se na organizovana okupljanja. Ne odnosi se na radnu sredinu, na školsku sredinu. U takvim sredinama može, ali samo pod obavezom da se obezbedi 4 metra kvadratna po osobi u prostoriji, što znači da je udaljenost između osoba dva metra”, navela je ona.

Ona je takođe navela da i deca koja pohađaju srednju školu imaju mini odmor u isto vreme kada i osnovci – od 11 do 13. novembra. Ta tri dana đaci neće pohađati školu.

- Advertisement -

“Iako se nije pokazalo da je školska sredina okidač za širenje epidemije, doneli smo ovu odluku koja važi i za područje centralne Srbije i za područje Vojvodine”, rekla je Kisić Tepavčević.

Kada je reč o ustanovama kulture, zadržano je za pozorišta i bioskope do 500 ljudi, ali propisano je na svakoj instanci ko kako treba da se ponaša, dodala je ona.

- Advertisement -
SourceNova rs.
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti