14.8 C
Belgrade
subota, 24 septembra, 2022

SEČA BANDITA: Vučićev prijatelj koji se zalagao za bombardovanje Srbije ostao bez advokatske licence!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Njujorški Apelacioni sud suspendovao je u danas advokatsku licencu Trampovog advokata Rudija Đulijanija, nakon odluke Disciplinskog veća da je davao „lažne i obmanjujuće“ izjave o Trampovom izbornom porazu 2020. godine.

U odluci na 33 stranice, sud je napisao da je Đulijanijevo ponašanje „ugrozilo javni interes“ i nalažio privremenu suspenziju iz advokatske prakse, navodi New York Times.

– Zaključujemo da postoje nepobitni dokazi da je Đulijani sudovima, zakonodavcima i široj javnosti, u svojstvu advokata bivšeg predsednika Donalda J. Trampa i Trampove kampanje, davao lažne i obmanjujuće izjave u vezi sa Trampovim neuspelim naporima na ponovnom izboru u 2020. godine – stoji u odluci.

- Advertisement -

Podsetimo, Đulijani je bio gost Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, tokom kampanje za parlamentarne izbore 2012. godine. Tom prilikom, on se sa Vučićem provozao po Savi, gde mu je tada zamenik predsednika SNS predstavio projekat Beograd na vodi. Đulijani je potom održao i predavanje omladini SNS.

Vučić je za medije istakao da mu je „čast da nas je posetio najuspešniji gradonačelnik Njujorka“. Da su Vučić i Đulijani lični prijatelji, medijima je tada potvrdila Jogovanka Tabaković.

Nakon posete, Đulijani se pohvalio kako je svojim domaćinima rekao da je Srbija zasluženo bombardovana 1999. godine, od strane NATO pakta, za šta se on svesrdno zalagao.

- Advertisement -

– Koliko ljudi ode u neki grad i kaže: Ja mislim da je bilo u redu što su vas bombardovali – pohvalio se Đulijani.

Rudi Đulijani je član Republikanske stranke, najpoznatiji kao gradonačelnik Njujorka, a pre dolaska na mesto prvog čoveka jednog od najznačajnijih gradova u SAD, bio je državni tužilac.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti