VULIN DOGOVORIO: Snimaće se i hapsiti oni koji viču Vučiću pederu!

Obavezno pročitajte

Ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin, sastao se sa direktorom takmičenja Superlige, Aleksandrom Pivićem, posle čega je prvi čovek MUP najavio da će država ubuduće insistirati na principu pojedinačne odgovornosti (verbalnih) izgrednika na srpskim stadionima. U tu svrhu dogovoreno je da se postojeći sistem video nadzora upotrebi kako bi se utvrdilo ko to tačno čini izgrede, umesto što se cela krivica svaljuje na klub čije pristalice uvredljivo skandiraju.

Povod za reakciju ministra je, kako tvrdi Aleksandar Pivić, prekid utakmice u Novom Pazaru i reakcije na ovaj događaj. Ipak, ova inicijativa poklapa se i sa incidentima na stadionu Partizana, kada su pojedini navijači ganjani i prebijani od strane drugih ljudi sa tribina, zbog skandiranja „Vučiću, pederu“, upućenom predsedniku Srbije.

– Nismo o tome razgovarali. U pravilniku postoji odredba koja govori o postupku kada se vređaju akteri utakmice i imali smo takve slučajeve kad su se upućivale uvrede predsedniku Fudbalskog saveza – rekao je za Danas Aleksandar Pivić, i dodao da je cilj da se iz mase izdvoje pojedinci koji prave izgrede.Aleksandar Vulin FOTO: ATA ImagesAleksandar Vulin FOTO: ATA Images

- Advertisement -

– Svi stadioni u Srbiji već imaju video nadzor i dogovorili smo se da se proveri da li funkcioniše i u kom stanju se nalazi ta tehnika.

Međutim, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Mirko Poledica tvrdi da je ovim sastankom zapravo načinjena velika šteta srpskom fudbalu.

– Radi se o školskom primeru mešanja politike u sport što je strogo zabranjeno propisima FIFA i UEFA. Propisi Fudbalskog saveza Srbije uređuju šta se radi kada su u pitanju događanja na stadionu i ne znam ko Vulinu daje za pravo da se time bavi. Sve što je postigao ovim izjavama je da će se FIFA i UEFA ponovo baviti srpskim fudbalom, a ne treba ni sumnjati da je informacija već stigla do njih.

Poledica smatra da je pominjanje korišćenja video tehnologije u ovu svrhu zapravo ima političku pozadinu.

– Priča o korišćenju video kamera je zamazivanje očiju. Verovatno će ih koristiti ako se bude skandiralo protiv političkih interesa ministra Vulina. Dosetili su se borbe protiv nasilja na stadionu tek kada su shvatili da više ne mogu da spreče narod da skandira protiv Vučića. Od toga se pravi problem umesto da predsednik ćuti i trpi, kao što su ćutali i oni pre njega kojima je takođe skandirano isto to. On je javna ličnost, pa nek trpi i uvrede – rekao je predsednik SPF, a zatim dodao:Mirko PoledicaMirko Poledica

– Ako su već hteli da budu revnosni, mogli su da uhapse ona dva dripca koji su vređali Ibrahimovića na Zvezdinom stadionu. Imaju i njihove snimke i dobro se zna ko je u pitanju… Vulinu bi bolje bilo da ispita zašto je 50 odsto utakmica u srpskom fudbalu u prošloj sezoni bilo namešteno. To je kriminal i spada u njegovu nadležnost. Ovo o čemu on priča trebalo je ranije da se rešava, a ne sad kad je u njihovom političkom interesu da se bave dešavanjima na stadionima.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu