VULIN: Čvrsto verujem u Srpski svet! Šta treba, da se izvinjavamo Hrvatima zbog Jasenovca?

Obavezno pročitajte

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je da je stvaranje takozvanog srpskog sveta „ključ opstanka“ srpskog naroda.

U intervjuu za praznično izdanje Novosti, Vulin je upitao i šta će Srbija dobiti eventualnim članstvom u EU ako to, kako je rekao, podrazumeva da „moramo da odustanemo od istine o svom narodu, da prihvatimo srebrenički genocid, da se izvinjavamo Hrvatima zbog Jasenovca, da moramo da prihvatimo da nemamo prijatelje na Istoku, da moramo da napustimo Republiku Srpsku“.

„Čvrsto verujem u potrebu stvaranja ‘srpskog sveta’, da Srbi budu jedinstven politički narod koji o ključnim pitanjima donosi jedinstvene političke odluke i formuliše ih u Beogradu. To je ključ našeg opstanka“, ocenio je Vulin.

- Advertisement -

Dodao je da ne veruje u mogućnost izbijanja novog rata na Balkanu, ali i ocenio da je „najveći izvor sukoba“ politika Velike Albanije.

„Da li je moguće da Viola fon Kramon, Zagreb, Priština, Podgorica, islamski elementi u Sarajevu nama zapravo žele dobro i zato napadaju ‘srpski svet’? Ne bih rekao. Svi nam žele dobro, ali tako da Srba bude što manje preko granica Srbije, a da uticaj Srbije ne postoji“, naveo je Vulin.

SourceNovosti

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu