VUČIĆEVA DIKTATURA: Muž i žena dobili otkaze jer su kritikovali SNS vlast

Obavezno pročitajte

Nakon brojnih istupa u javnosti, u kojima je ukazivao na korupciju i kriminal u opštini Nova Varoš, o čemu je pisao i naš portal, Rade Žunić iz GG Opstanak, ostao je bez posla u JKP „Niskogradnja“ iz Užica. Žunićeva žena je, takođe, nedavno ostala bez posla u vrtiću, zbog političkog angažmana svog supruga. Oni su roditelji dvoje dece, a treće je na putu, pa je ovim potezom SNS ostavio čitavu porodicu bez egzistencije.

–Posle mojih izjava i iznošenja istinitih detalja, što se tiče političke scene i SNS u Novoj Varosi, ja sam, takoreći, na indirektan način dobio otkaz. Dakle, meni je ponuđen aneks ugovora koji nije bio prihvatljiv. Poslednji ugovor koji je već postojao koji sam potpisao 11.03.2021. godine i koji traje do 11.09.2021. godine, kada je istekao, ponuđeno mi je da potpišem ugovor gde piše da se tim aneksom ugovora menja ceo član 4. i glasi da važi od 11.03.2021. i traje do 11.10.2021. – kaže Žunić u izjavi za Direktno.rs, te dodaje da je tako nešto za njega bilo neprihvatljivo da potpiše.

Žunić smatra da je stekao pravo da dobije ugovor za stalno, s obzirom na to da radi u firmi tri godine u kontinuitetu. On se poziva na zakon koji predviđa da posle dve godine i pet dana rada na određeno vreme, radni odnos prelazi u odnos na neodređeno vreme.

SNS,

– Ja sam pre mesec dana podneo tužbu za preobražaj radnog odnosa. Tu mi je izašao u susret sindikat „Sloga“ čiji sam član. Smatram da iza ovog poteza i ugovora koji je za mene bio neprihvatljiv stoji SNS i pojedini njihovi funkcioneri, s obzirom na to da sam član GG Opstanak u Novoj Varoši. I kada sam ukazao na brojne probleme i nepravilnosti, na kršenje zakona, krenule su pretnje otkazom.

Žunić ističe da kada se učlanio u sindikat „Slogu“ je dobijao pozive iz užičkog SNS, od strane njihovog funkcionera Vladimira Sinđelića, koji mu je skretao paznju da je radnik na određeno, da ne treba da sindikališe, te otvoreno tražio da se iščlani iz sindikata.

– Naravno, odbio sam takvu mogućnost. Inače, ljudi iz SNS Nove Varoši na moje izjave su reagovali tako što su zvali firmu i tražili od direktorke da mi daju otkaz. U više navrata su kontaktirali direktorku i užički SNS, da mi skrenu pažnju, kako to oni kažu. Nisam hteo da odustanem, borio sam se i borću se i dalje – kaže Žunić i dodaje:

– Podneo sam i drugu tužbu kada mi je uručeno rešenje – za poništavanje rešenja o prestanku radnog odnosa. Rešenje o otkazu je kucano tako da sam odjavljen 11. a radio sam do 14. ovog meseca. Pozvan sam bio da potpišem ugovor dok sam na odmoru, jer sam do 13. septembra bio na odmoru. Nisam čuo da neko ko je na odmoru treba da potpisuje bilo šta. Mnogo propusta sam uočio u ovom otkaznom rešenju, koje mi nije uručeno 11.09.2021, već 15.09.2021. godine.

Žunić smatra da je ovo politički udarac za njega.

– Žele da mi zapuše usta, ja ne želim da se povučem. Pokazali su da su moje tvrdnje tačne, koje sam iznosio ranije u medijima. Nisu me demantovali već su mi dali otkaz. To je za mene jako nizak udarac, pokazali su time svoj način borbe koji se zove zapušavanje usta. Ako je ovo politika za našu decu, onda teško nama sa njima – zaključuje Žunić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu