10.9 C
Belgrade
subota, 23 oktobra, 2021

VUČIĆ IZDAO KOSMET: Ne poziva se na rezoluciju 1244! Boji se!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pada u oči to da niti jedan predstavnik vlasti u Srbiji na važnim međunarodnim sastancima vezanim za Kosovo i Metohiju ne spominje Rezoluciju 1244 koja je jedini međunarodni dokument priznat od svih u svetu, a koji određuje status naše južne pokrajine, a pogotovo Aleksandar Vučić. Krajnje je indikativno i to što se umesto Rezolucije 1244 sve više govori o Briselskim sporazumima koji se čak porede sa Dejstnoskim sporazumom čime se tehničkim dokumentima potpisanim u Briselu daje značaj kakav je imao jedan međunarodno priznati mirovni ugovor kojim je definisana Bosna i Hercegovina kao država članica UN.

Takođe, u najmanju ruku je čudno da je ovo prva kriza na KiM u kojoj Aleksandar Vučić nije obavio makar telefonske konsultacije sa Vladimirom Putinom, što bi u ovakvoj situaciji u kojoj se zvecka oružjem bilo više nego primereno imajući u vidu principijelni stav koji ima Rusija u pogledu poštovanja teritorijalnog integriteta i bezbednosti Srbije.

Iz svega je očigledno da se vlast sprema da prihvati nekakvu nevaldinu organizaciju koja će se zvati Zajednica srpskih opština kao meru kompromisa i nekakve samo njemu znane pobede na Kosmetu. U tom pogledu trenutno prisustvujemo medijskoj pripremi za takav scenario.

- Advertisement -

Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti