23.8 C
Belgrade
subota, 25 septembra, 2021

Vučićev trgovac oružjem bio na Interpolovoj poternici, njegova ćerka sad u srpskom interpolu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je Danijela Tešić, ćerka Slobodana Tešića, čoveka koji je na crnoj listi nekih zemalja i koji je bio na Interpolovoj poternici, prebačena je iz Ministarstva spoljnih poslova u Ministarstvo unutrašnjih poslova za savetnika u srpskom Interpolu.

– Danijela Tešić je najpre bila SNS kandidat za poslanika na parlamentarnim izborima. Godine 2012. ulazi u MSP nakon čega tadašnji ministar čini sve da Tešića skine sa crne liste UN-a, a sam Tešić dobija diplomatski pasoš – rekao je Aleksić na konferenciji za novinare.

Nakon navoda da je Tešića jedna od zemalja Bliskog istoka ponovo stavila na međunarodnu poternicu, ministar Vulin Danijelu Tešić prebacuje u MUP u Upravu za međunarodnu operativnu političku saradnju ili srpski Interpol, rekao je potpredsednik Narodne stranke.Miroslav Aleksić FOTO: ATA Images/Antonio AhelMiroslav Aleksić FOTO: ATA Images/Antonio Ahel

- Advertisement -

– Pretpostavljam da je njen zadatak da ponovo utiče na to da Tešića skinu sa međunarodnih crnih lista. Ona je kao savetnik načelnika šef oficirima zaduženih za vezu sa našim ambasadama u svetu – rekao je Aleksić.

– Firme povezane sa Tešićem su GIM i Krušik koji je 2019. imao iskazanu dobit od dva miliona evra da bi 2020. imao minus od pet miliona evra. Državne firme nastavljaju da propadaju, a bogate se tajkuni i lica koja su na međunarodnim poternicama.

Aleksić je ukazao i na umešanost načelnika Uprave za međunarodnu operativnu političku saradnju Milana Dimitrijevića u slučaj „Jovanjica“.FOTO: ATA Images/Antonio AhelFOTO: ATA Images/Antonio Ahel

- Advertisement -

– Dimitrijević je prijatelj Milana Kendije koji je uhapšen i optužen da je obezbeđivao plantažu marihuane. Oni su sarađivali i preko aplikacije „Razgovori“ zbog čega je odeljenje za unutrašnju kontrolu MUP-a saslušavalo Dimitrijevića koji još uvek nije uhapšen.Slobodan Tešić na Interpolovoj poterniciSlobodan Tešić na Interpolovoj poternici

Aleksić je naveo da je očigledna veza između trgovine oružjem i „Jovanjice“ sa vrhom vlasti „koja generiše kriminal i korupciju umesto da ih suzbija“.

– Sudija Gamić nije smeo da spoji Jovanjicu 1 i Jovanjicu 2 u jedan slučaj. Koluvijini advokati se trude da spreče objedinjavanje jer tad može doći do toga da šef beogradskog centra BIA-e Mirko Škero bude uhapšen, a možda dovede i do političkih nalogodavaca u vrhu vlasti koji su se brinuli o tom projektu.

Potpredsednik Narodne stranke zaključio je da je „predsednik države Aleksandar Vučić odgovoran i za Tešića, i za Jovanjicu, i za Belivuka“…

– Pošto tvrdi da nije umešan, sve dok ne uhapsi one koji iz vrha države jesu komunicirali i sarađivali sa Veljkom Belivukom, Vučić je krivac koji je stvorio taj klan da služi režimu – zaključio je Aleksić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti