Vučić: Vulin je korektan čovek, sankcije koje su mu uvele SAD su zapravo poruka meni

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su američke sankcije direktoru Bezbednosno informativne agencije Aleksandru Vulinu poruka upućena njemu.

- Advertisement -

Dodao je da Srbijom „neće upravljati stranci, bar dok je on predsednik“, već njeni građani.

Sasvim sigurno je upućena meni. Veče pre toga mi je jedan strani zvaničnik jasno rekao – najavi samo da će Srbija promeniti svoju politiku o sankcijama prema Rusiji i ovog prema Vulinu neće biti. Ja sam ćutao„, rekao je Vučić na televiziji Prva.

Vučić je naveo da je Vulin „korektan čovek“, ali da je mislio da je država u opasnosti, on bi mu rekao: „Aleksandare, molim te podnesi ostavku“.

Neću da bilo koji pojedinac bude ispred politike države. Da li će država u nekom trenutku da bude ugrožena, pa ćemo morati da menjamo svoju odluku ja to ne znam, ali kao što znate ja to ponavljam već godinu i po dana„, rekao je Vučić, misleći na sankcije Rusiji.

Vučić je upitao: „šta bih ja trebalo da radim (povodom takve poruke) da kleknem i molim za milost da bih ostao duže na vlasti„, i ocenio da se tako nešto ne može desiti.

Evo već 11 godina, ovde u javnosti, govore da sam došao na vlast jer sam nešto obećao strancima da ću uraditi. Pa tako mali Đokica zamišlja politiku„, rekao je Vučić.

Podsetimo, Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije direktoru BIA Aleksandru Vulinu, stavljajući mu na teret umešanost u „organizovani kriminal, trgovinu narkoticima i oružjem“.

SourceBeta

Ostavite komentar

Najnovije objave

USPEŠNO POLOŽILA: Selfi Staša se hvali papirom sa kursa iz Kine

Staša Stojanović, master inženjerka investicionog menadžmenta osim master diplome, ima  i diplomu akademije mladih lidera SNS-a. Sada se nahvalila...

Još priča na sličnu temu