PRIGOŽIN: „Vagner” će verovatno regrutovati nove borce u budućnosti

Obavezno pročitajte

SANKT PETERBUR – Šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin saopštio je, u danas objavljenoj glasovnoj poruci, da njegova vojna organizacija „Vagner” trenutno ne regrutuje nove borce, ali je verovatno da će to učiniti u budućnosti.

Budućnost „Vagnera” i Prigožina je nejasna od kako je krajem juna došlo do kratkotrajne pobune protiv ruskog vojnog establišmenta, a zvanični Kremlj kasnije odobrio da Prigožin i neki od njegovih boraca, koji su učestvovali u nekim od najžešćih bitaka u Ukrajini, odu u Belorusiju, navodi Rojters.

- Advertisement -

Uprkos svemu, Prigožin je pozvan na sastanak sa Vladimirom Putinom samo pet dana nakon pobune, a prošle nedelje je fotografisan u Sankt Peterburgu, gde je predsednik Rusije bio domaćin liderima afričkih zemalja tokom rusko-afričkog samita, prenosi Tanjug.

„Danas definišemo naše naredne zadatke čiji je okvir sve jasniji. Bez sumnje, to su zadaci koji će biti izvršeni u ime velike Rusije”, poručio je Prigožin u glasovnoj poruci objavljenoj na Grej Zoni, Telegram kanalu povezanom sa organizacijom „Vagner”.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Projekat Jadar: Gde su nestali zapisnici Radne grupe

Zapisnici sastanka Radne grupe za projekat rudnika litijuma Jadar su, sudeći prema odgovoru Ministarstva rudarstva i energetike, nestali. „Obaveštavamo vas...

Još priča na sličnu temu