16.2 C
Belgrade
subota, 1 oktobra, 2022

VUČIĆ: Sutra odgovor Đukanoviću o statusu SPC i srpskog naroda

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vučić na konsultacijama

Aleksandar Vučić održao je danas konsultacije sa najbližim saradnicima povodom najnovijih poruka crnogorskog predsednika Mila Đukanovića vezanih za status SPC i srpskog naroda u toj zemlji, a sutra će, kako se saznaje, odgovoriti Đukanoviću i izneti stav Srbije po tim pitanjima.

Predsednik Vučić je, kako je rečeno Tanjugu, više sati danas razgovarao sa saradnicima o zbivanjima u Crnoj Gori i novim tonovima iz Podgorice, kojima se praktično najavljuje ukidanje SPC i formiranje crkve pravoslavnih Crnogoraca.

Vucic,
- Advertisement -

Vučić je tokom vikenda razgovarao sa političkim predstavnicima Srba u Crnoj Gori i predstavnicima svih srpskih udruženja i organizacija, gde je skrenuo pažnju da Srbija ne može da ćuti na ono što se dešava Srbima u Crnoj Gori, ali da su mogućnosti Srbije ograničene činjenicom da je reč o drugoj, nezavinsoj državi.

Ono što ga je dodatno zabrinulo, preneo je, jeste da se ovi događaji mogu posmatrati u kontekstu predstojećeg popisa stanovništva u Crnoj Gori, te strahovanje Srba u toj zemlji da je ideja da se njihov broj „smanji“, te da su svi pritisci Podgorice usmereni u tom pravcu.

Oštra poruka Đukanovića

- Advertisement -

Posle tog razgovora usledila je, međutim, možda i najradikalnija poruka Đukanovića kada je reč o položaju i zahtevima Srba i SPC, koju nije uputio samo Srbima u Crnoj Gori, već i Srbiji. Đukanović je, naime, rekao da Crna Gora neće biti „prinesena“ na žrtvenik Srbije.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti