Vučić posle sastanka sa Zelenskim: Nastavljamo da podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine

Obavezno pročitajte

Imao sam korektan, otvoren, priteljski, konstruktivan i iskren razgovor sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka u Atini na samitu zemalja Zapadnog Balkana uz prisustvo predstavnika zemlja EU i predsednika Ukrajine i Moladavije.

Kako je naveo, Zelenski je pitao šta ljudi misle u Srbiji.

- Advertisement -

– Ja sam govorio šta se dešavalo 1999. potvrđujući da Srbija potvrđuje terirorijalni integritet Ukrajine i da će nastaviti to da čini – kazao je Vučić.

On je dodao da su razgovarali o raznim oblicima saradnje, jer iako je Ukrajina u ratu mora da razmišlja kako će da obnavljaju zemlju.

– Objasnio sam mu situaciju oko Kosova. Mislim da neće biti promene u stavu Ukrajine u vezi našeg teritorijalnog integriteta. Podržali smo Ukrajinu na njenom evropskom putu – rekao je Vučić.

Kako je pojasnio, „to moje mislim je više od toga da mislim, gotovo da sam ubeđen da neće biti promene“.

Vučić je rekao i da Grčka neće menjati stav po pitanju Kosova.

Kada je reč o deklaraciji koja je juče usaglašena, on je rekao da su svi tražili oštriji jezik, ali da smo ispseli da izdejstvujemo da se one stvari koje su protivne našoj politici da ne nađu u njoj.

Vučić će se oko podneva sastati sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom.

Podsetimo, samit u Atini, čiji je domaćin premijer Grčke Kirjos Micotakis, počeo je juče, svečanom večerom.

Na večeri će, pored Vučića, biti prisutni predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, kao i predsednik Crne Gore Jakov Milatović, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačeski, predsednica Ministarskog saveta Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Na skupu učestvuju i lideri zemalja regiona koje su članice EU – premijer Bugarske Nikolaj Denkov, Hrvatske Andrej Plenković i Rumunije Jon-Marsel Čolaku, dok su predsednica Slovenije i predsednik Albanije sprečeni da dođu.

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dačić: Snimak na kome se navodno vidi Radoičić – podvala

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je, gostujući na RTS-u, da mu nije jasno po kom...

Još priča na sličnu temu