29.8 C
Belgrade
utorak, 16 avgusta, 2022

VUČIĆ OPET SLAGAO: Objavljena polovina potpisanih dokumenata sa Prištinom! ŠTA SE KRIJE U OSTALIMA?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Generalni sekretar pokreta Oslobođenje Nikola Kosović reagovao je na nedavno skupštinsko izlaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučića o statusu dijaloga sa Prištinom, ocenjujući da su tom prilikom „po običaju izbegavani odgovori i obmanjivana javnost“.

Kosović je podsetio da je pre deset dana pokret Oslobođenje zahtevao od Kancelarije za Kosovo i Metohiju da objavi svih 48 sporazuma koji su potpisani sa Prištinom.

„Odgovor je stigao od Vučića, koji je opet slagao, navodeći da je sve objavljeno na sajtu Kancelarije. Tamo je objavljeno tek oko polovine potpisanih dokumenata. Šta se krije u ostalima?“ upitao je generalni sekretar Oslobođenja.

- Advertisement -

On dodaje da je slična situacija viđena i prošle godine, kada je energetski sistem na severu Kosmeta predat u ruke Albancima.

„Vučić je tada održao konsultacije u Beogradu i svečano obećao da će se obratiti javnosti sa svim detaljima u roku od 72 sata. Od tada je prošlo više od šest meseci, a javnost nije dobila nikakve odgovore. To je postao Vučićev manir“, ocenjuje Kosović.

Iz pokreta Oslobođenje kritikovali su i susret lidera dela opozicionih partija sa picoustim diktatorom, na kojem je razgovarano o Kosovu i Metohiji.

- Advertisement -

„Te navodno patriotske partije su tokom sastanka ćutale i po pitanju energetike, i po pitanju sporazuma sa tzv. Kosovom. U čemu se tačno ogleda njihova patriotska politika i njihovo opoziciono delovanje, ako po najvažnijem nacionalnom pitanju ne smeju ništa da kažu Vučiću?“ pita Kosović.

Na sastanku sa Vučićem bili su lideri Demokratske stranke Srbije, pokreta Dosta je bilo, Zavetnika, Zdrave Srbije i Dveri.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti