16.7 C
Belgrade
ponedeljak, 23 maja, 2022

VUČIĆ: Ne interesuju me nagađanja da li ćemo i kada da uvedemo sankcije! Ne interesuje!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija, što se tiče uvođenja sankcija Rusiji, svoje zaključke donela na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost.

Dodao je da politika Srbije mora da bude politika razvoja i ona koja je u interesu naše zemlje.O nagađanjima kada će i da li će Srbija suvesti sankcije Rusiji, kaže nije govorio ni senator (Kris) Marfi kako je u medijima protumačeno njegovo (Marfijevo) pisanje na ličnom blogu o razgovoru sa Vučićem, već se govorilo o drugoj temi. „Takvu izjavu dobićete i od američke delegacije, a bilo je vise od 20 ljudi na sastanku“, rekao je Vučić, odgovarajući na novinarsko pitanje. 

- Advertisement -

On je naveo da će o sankicijama Rusiji više govoriti 6. maja, ali da ima onih koji nemaju odgovrnost i sa lakoćom govore o tome, jer ih ne interesuje da li će Srbija sutra imati da jede i da li će moći da preživi. 

„Naša politika mora da bude politika odgovornosti, razvoja i napretka, da gledamo šta su interesi naše zemlje i da u skladu sa tim radimo sve ono što je potrebno, ne interesuju me nagađanja da li ćemo i kada da uvedemo sankcije, čak ni senator (Kris) Marfi nije govorio o tome“, rekao je on odgovarajući na novinarska pitanja nakon prikaza sposobnosti Vojske „Štit 2022“ Naime, upitan o izjavi američkog senatora Krisa Marfija o tome da mu je Vučić rekao da ga nazove za 60 dana i proveri da li je učinio ono što je rekao da će učiniti, Vučić je rekao da je to tačno i da to „nikakve veze nije imalo sa sankcijama, ticalo se jednog specifičnog i posebnog projekta“. 

„Pojedini političari pričaju šta im odgovara, misle da će da skoče u očima Amerikanaca i Evropljana. Postoje i neki koji nemaju nikakvu odgovornost, koji imaj uneki svoj ideološki pristup, a baš ih briga da li će Srbija moći da preživi, da ima dovoljno hrane, zaposlenja. Naša politika mora da bude politika razvoja, da gleda u svakom trenutku šta su interesi naše zemlje.

- Advertisement -

O nagađanjima kada će neko da uvodi sankcije ne mogu da govorim“, rekao je on. Kako je dodao, o Putinovoj izjavi o Kosovu, govoriće više u petak, za kada je najavio obraćanje javnosti o najavžnijim pitanjima. Kaže i da nemamo mi šta dobro da očekujemo kada je reč o Kosovu i Metohiji.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti