31.1 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

VUČIĆ NAJAVIO DA MU DOĐE DA SKOČI KROZ PROZOR: Kako ćemo mi narode živeti bez njega?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Jedna od tema o kojoj je govorio predsednik Aleksandar Vučić na TV Prva bilo je i najavljeno poskupljenje struje.

Struju držimo kao socijalnu kategoriju„, istakao je predsednik Srbije. „Ja sam kriv, jer smo hteli da zauzdamo inflaciju; na nedeljnom nivou se bavimo cenom dizela i benzina. Ja sam kriv, jer sam molio vladu da idemo sa 20 odsto manjim prihodom od akciza kako bismo zaustavili inflaciju. Nama je nafta ključni prihod zato što mi od struje imamo samo gubitak. Nemoguće je održati sistem i državu ukoliko ne dobijemo određeni novac. Ja sam pogrešio što sam rekao Ani i Siniši da smanje naš udeo u akcizama, slušajući sve stručnjake, i mi to sad ne možemo ni da vratimo više.

- Advertisement -

Mesečno gubimo 36 miliona evra, izračunajte to puta 12 meseci i eto vam cifre. To je sve da bi se plaćala niža cena goriva. Neko će reći da je u drugim zemljama niža akciza na gorivo. Pa jeste, ali je zato značajno veća cena struje.

Ovo je neizdrživo, struja je trebalo da poskupi pre 10 godina, a ne da je držimo kao socijalnu kategoriju, jer neću da uvećavamo inflaciju. A sad moramo da je držimo nekako zato što neću da uvodim porez ljudima koji nisu ni krivi ni dužni. Sve je to komplikovano uvezati“, zaključio je Vučić.

On je dodao da struja nekad mora poskupi, ali ne u ovom trenutku. „Ne možemo da pustimo sad, to ljudi ne mogu da podnesu. A mi to ne možemo sada izvedemo, jer ako struja poskupi 30 odsto, imaćemo inflaciju 20 odsto. Ne može to ni država da podnese„, rekao je on. Međutim, osvrnuo se i na jutrošnju izjavu ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da će biti pojedinih namirnica i za izvoz. „Ljut sam na Baneta Nedimovića celo jutro, dođe mi da skočim kroz prozor zbog njegovih izjava da nema problema i da ćemo izvoziti sve„, poručio je Vučić. 

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti