18.3 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

VUČIĆ KUKA NA PINKU: Košta nas što nismo uveli sankcije Rusiji

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da veruje da će se „posledice rata u Ukrajini osećati tri ili četiri godine“ i da „uvođenje i neuvođenje sankcija Rusiji košta Srbiju“.

– Pitanje da li uopšte možemo da izlazimo na finansijsko tržište, ili ćemo da molimo nekoga od prijatelja, kao što sam to ranije činio, da nam daju jednogodišnji ugovor dok sve ovo ne prođe, a ne verujem da će proći ni za tri, ni za četiri godine. Govorim o ekonomskim posledicama, ne samo o vojnom sukobu – rekao je Vučić u emisiji „Hit tvit“ na televiziji Pink.
Aleksandar Vučić FOTO: PrintscreenAleksandar Vučić FOTO: Printscreen

- Advertisement -


Srbiju očekuje razgovor sa Rusijom oko cena gasa, dodao je Vučić.

– Kakav god ugovor da potpišemo verujem da će biti bolji nego što plaćaju evropske zemlje, ali to svakako neće biti besplatno. Sada i da dobijemo 80 odsto naftnu formulu, nafta je mnogo skuplja, a nas to košta između 450 i 619 dolara na hiljadu kubnih metara gasa. Sve što se zbiva uticaće i na količine gasa. Imamo naftnu formulu koja nas razara, koja doprinosi ceni koštanja proizvodnje svega. Mi sad s 20 odsto akcize smo se sami sklonili da imamo manjak prihoda da bismo imali prostojnu cenu nafte, iako ona nije pristojna kada pogledate cene u svetu – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije kaže da ljudi moraju da razumeju da se ceo svet menja i podsetio na primere u Nemačkoj gde vlast poziva narod da štedi vodu pri kupanju, da neće biti gasa, benzina, pšenice i kukuruza.

- Advertisement -– Mi to nikome nismo rekli u Srbiji, ali činjenica je da cene nisu normalne. Mnogo nas košta to što nismo uveli sankcije Rusiji. Ali, koštalo bi nas principa da smo uveli sankcije i znamo kako je to izgledalo na našem primeru. Rusija je uvek bio neko ko je uvek pružao podršku Srbiji, tačnije od 2001. godine i to posebno teritorijalnom integritetu Srbije – istakao je Vučić.

„Prosvetnim radnicima 10.000 dinara između Uskrsa i Prvog maja“

Vučić je rekao da će između Uskrsa i Prvog maja svi prosvetni radnici dobiti jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

– Svih 133.000 zaposlenih u prosvetnom sektoru dobiće, za sedam dana, po 10.000 dinara pomoći – najavio je Vučić, rekavši da je ovaj iznos dobijaju u znak podrške.

Podsetio je i da će svi mladi do 30. godine od 15. maja moć da se prijave za isplatu pomoći u iznosu od 100 evra.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: