16.4 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

Vučić konačno u duelu s Đilasom, i to na Pinku!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Samo naivni su mislili da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić medijski tihovati nakon novogodišnje konferencije, a da takvom verovanju nije bilo mesta pokazao je jutros gostujući na televiziji, Pink i to u „spektakularnom“ duelu sa svojim najvećim političkim protivnikom – Draganom Đilasom.

Prvog čoveka države odavno bije glas da izbegava svaku vrstu sučeljavanja sa svojim neistomišljenicima i da se plaši da ukrsti stavove s opozicijom, zbog čega oni zluradi govore da je kukavica.

Kako ljubomorni na napredak Srbije ne bi imali mogućnost da mu više to prebacuju, medijski tim predsednika Vučića se dosetio genijalne ideje – njegov oponent ne mora da bude gost u studiju kako bi se duel zaista odigrao, dovoljno je da se pojavi u formi montiranog video snimka.

- Advertisement -

Ovaj model podrazumeva da domaćin u studiju predsedniku pušta video snimke onih koji su nekad nešto rekli o njemu, a onda se Vučić svađa s tim video snimcima. Na taj način lider naprednjaka je ubio dve muve jednim udarcem – em ne mogu da mu kaže da se svađa sa zamišljenim protivnikom, em je bio u televizijskom duelu s opozicijom.

Na insistiranje medijskog profesionalca Predraga Sarape, poznatom po tome što u emisije dovodi ljude koji oštro kritikuju Vučića, predsednik je nevoljno prihvatio da se u program Pinka uključi video snimak Dragana Đilasa, čime je lider Stranke slobode i pravde probio medijsku blokadu na ružičastoj televiziji.

“Neki su išli toliko daleko da su vašu politiku nazivali fašističkom. Sad ćemo to da pogledamo”, tužno je konstatovala voditeljka Pinka, dok se Vučić hvatao za plajvaz kako bi pokupio beleške.

- Advertisement -

“Ja mislim da živimo u jednom ozbiljnom medijskom i političkom koncentracionom logoru, gde je razliku u odnosu na tridesete godine prošlog veka samo što nam to fizički ne rade. Oni nas ubijaju ekonomski, socijalno, društveno i emotivno. Naravno da čoveka pogađa to kako ga jedan deo naroda na ulici gleda i kad mora sve to da sluša.

To jeste problem koji nije svojstven demokratskim zemljama i problem na koji vi realno nemate odgovor. Na apdejtovani fašizam ne postoji lagan odgovor koji to može da reši”, rekao je Đilas na video snimku preuzetog iz emisije “Među nama”.

Vučić je uredno sačekao da njegov protivnik u duelu završi govor i nije ga prekidao nijednog trenutka, čime je pokazao da je pristojan političar. S druge strane, medijski profesionalac Predrag Sarapa, koji više voli pravilo druge strane nego leba da jede, duboko je uzdahnuo nakon Đilasovog izlaganja i izustio:

“Evo, čuli smo i ovo”.

Ubrzo je usledio i odgovor predsednika.

“Taj čovek, znate… Ja sam u životu pročitao mnogo knjiga. Računam negde hiljadu puta više od njega. On ne zna šta je fašizam. Porediti tu mračnu ideologiju sa onim što je u Srbiji je besmisleno. Čak i u njegovo vreme u kojem se postarao da ne postoji nijedan medij koji bi smeo da napiše bilo šta protiv njega… Danas on i njegovi kompanjoni su vlasnici medija”, rekao je Vučić, naravno, ne propuštajući priliku da televizije N1 i Nova S nazove tajkunskim.

“Žao mi je što mu se neki ljudi ne osmehuju kad ga vide na ulici, jer nisu zadovoljni njegovom politikom. Oni su postavljali sve tužioce i sudije, videćemo šta će sada da rade u svetlu novih dokaza i oko Mosta na Adi i oko svih sekundi i svega drugog. Ali da vi kažete da živite u koncentracionom logoru u kojem svakog dana izgovarate ovakve laži i da pokušavate metodama koje su stvorile koncentracione logore da nas ubedite da je laž istina – to nije moguće. Oni kažu da ih nema na RTS, pa evo, sinoć su bili i rasturila ih je ova naša devojka”, odgovorio je Vučić.

I to bi bilo to. Predsednik je rasturio video snimak s Draganom Đilasom, koji nije imao mogućnost da mu odgovori, jer to i jeste poenta novog televizijskog formata – karatak red montiranog materijala i duži monolog šefa naprednjaka.

Usput, Vučić se svađao i s drugim video snimcima na kojem su bili političari, novinari i umetnici, čime je dokazao da ipak postoji pluralizam mišljenja na televizijama s nacionalnom frekvencijom i da se njegovi protivnici mnogo češće pojavljuju na televiziji u odnosu na njega dok je bio u opoziciji.

S obzirom na to da je Nova godina period kad se donose važne odluke, možda bi predsednik mogao da razmotri mogućnost da od 2021. uvede novu praksu i da sa sobom u televizijski studio ponese holograme Đilasa, Jeremića, Marinike, Obradovića, Đorđevića, Obućine, Stupara, Kovačevića… Da poređa sve njih sa jedne strane, a on da bude sam s druge strane. Svako da dobije jednako vremena.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti