10.5 C
Belgrade
četvrtak, 19 maja, 2022

SRPSKI METEOROLOG ISTUPIO: Evo šta udišemo, probudi se narode moj dobri!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Diplomirani meteorolog, Milenko Jovanović, posle 38 godina punog radnog staža  i 17 godina staža u Agenciji za zaštitu životne sredine je dobio otkaz sa mesta načelnika za kontrolu vazduha u Srbiji. Razlog je bio potpuno neverovatan – direktor Agencije za zaštitu životne sredine, uručio mu je otkaz jer  je Milenko uradio ispravnu dijagnostiku trenutnog kvaliteta vazduha u Srbiji.

Po svedočenju Jovanovića, direktor je sam ispravljao statističke podatke kako bi pokazao da je nivo štetnih čestica u vazduhu prihvatljiv, umesto da je rizičan.

meteorolog,
Meteorolog Milenko Jovanovic

- Advertisement -

On je istakao da je koncentracija čestica PM 2,5 I PM10, u vazduhu, toliko velika, da nanosi ozbiljne zdravstvene posledice po celokupno stanovnistvo  (respiratorni problemi, maligna oboljenja itd).  

U toku razgovora gost se dotakao i teme Kovid-19 pandemije i istakao da trenutno aero zagađenje u ovakvoj situaciji Srbiji predstavlja dupli problem. Objasnio je da su drugim državama i evropskim prestonicama taj problem tretira ne zbog preterane brige prema ljudima već zbog ogromnih dodatnih troškova lečenja koje bi uzrokovo nekvalitetan vazduh i zagađena životna sredina. 

Šta se nalazi u vazduhu Srbiji, koji su gradovi najzagađeniji, koje posledice imaju građani i šta su rešenja saznajte gledajući emisiju.

- Advertisement -
SourcePravda
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti