19.7 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

VUČIĆ IZDAJE VOLJU NARODA: Srbija i NATO sarađuju jače nego što građani vide!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadni general Tomazo Vitale izjavio je da je saradnja tog saveza i Srbije mnogo jača i razvijenija nego što građani u Srbiji vide.

„Jedan od razloga za to je i velika količina dezinformacija, protiv kojih se borimo činjenicama i našim zajedničkim vrednostima, transparentnim pristupom i konkretnim merama“, rekao je Vitale za štampano izdanje lista „Blic“.

On je podsetio da se ove godine navršava 15 godina od pridruživanja Srbije programu Partnerstvo za mir.

- Advertisement -

Istakao je da u potpunosti poštuje odluku Srbije da se ne učlani u taj savez, ali kako je dodao, NATO i Srbija i dalje mogu da sarađuju, i to je ono što rade.

„Naše partnerstvo je dobro razvijeno i odvija se u više domena: političkom, vojnom, naučnom. Do sada smo postigli značajne rezultate“, naveo je Vitale.

Prema njegovim rečima, praktična saradnja se dopunjava političkim dijalogom na svim nivoima, što se moglo videti i kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u maju posetio Brisel.

- Advertisement -

„Ovo je suštinski element odnosa NATO i Srbije i ključni faktor za jačanje obostranog razumevanja i poverenja. Generalni sekretar Stoltenberg je pohvalio ličnu posvećenost predsednika Vučića partnerstvu Srbije s NATO-om i ponovo potvrdio dugoročnu posvećenost NATO jačanju stabilnosti širom Zapadnog Balkana, čemu takođe doprinosi Kfor“, istakao je Vitale.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

10 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti