VUČIĆ ISMEVA SRBE PRED NEMCIMA: To su antivakseri i teoretičari zavere!

Obavezno pročitajte

Beograd – Upitan da li će Srbija dati „višak“ vakcina drugima, Vučić izjavio da Srbija ima dovoljno vakcina i da se drugi u Srbiji vakcinišu. „Ali imamo drugi problem“.
Nakon sastanka sa nemačkim ministrom spoljnih poslova Hajkom Masom, predsedniku Srbije i Masu postavljeno je nekoliko pitanja. Jedno od njih je pitanje agencije DPA da li će Srbija iskoristiti sve vakcine? „Čini nam se da ih imate višak“, rekao je novinar te agencije.

U tom kontekstu je postavio i pitanje da li će Srbija te vakcine dati drugima, koji ih nemaju dovoljno?

„Mi smo od programa Kovaks od planiranih 96.000, dobili 57.000, od EU 36.000 doza, a proporcionalno broju stanovnika trebalo nam je 260.000 vakcina. S tim smo se saglasili jer su te vakcine važnije drugima. Hvala EU i Kovaksu“, rekao je Vučić i napomenuo da je osim kineskog Sinofarma, Srbija najviše vakcina dobila od Fajzera i to za 250.000 doza više nego što smo dobili ruskih vakcina.

- Advertisement -

„Srbija je počela vakcinaciju krajem decembra i to Fajzer vakcinom, pa tek onda smo dobili vakcine od kineskih i ruskih partnera. Sve tačno dobijamo po ugovoru od Fajzera i Sinofarma, s drugima postoji malog kašnjenja, ali to sada neću da komentarišem“, istakao je Vučić.

„Imamo dovoljno vakcina, ali imamo drugi problem koji se zanemaruje – razne antivakser grupe. Ljudi koji ne žele da ih prime zbog raznih teorija zavere. Ali, verovatno smo i mi krivi jer imamo dovoljno vakcina pa se ljudima ne žuri“, kaže on.

„Vi imate u EU redove, a ovde nemate. I danas imate na raspoalagnju četiri vrste vakcina i ako hoćete možete slobodno da idete i da se vakcinišete“, odgovorio je Vučić novinaru DPA, naglasivši da je upravo ta mogućnost vakcinacije stranaca u Srbiji jedan od načina na koji Srbija pomaže svim zemljama regiona.

Rekao je i da je Srbija od početka korona krize u zemlje regiona poslala oko 120.000 vakcina dok je u samoj Srbiji iz tih zemalja vakcinisala oko 65.000 građana i najavio da će proces vakcinacije biti nastavljen, jer nijedna zemlja sama ne može da reši taj problem.

„Mi smatramo da su te vakcine važne za naše komšije taman koliko su važne i za nas. Jer ako oni imaju tešku situaciju, biće besmisleno i ovo što mi radimo“, rekao je Vučić.

SourceB92

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: