8.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

PONIŽAVANJE NARODA: Vučić i SNS prinudno skuplja ljude za otvaranje fabrika!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Gradski odbor Pokret za Preokret Kraljevo, izražava punu zabrinutost zbog informacija, koje nam stižu od radnika fabrike Leoni, da rukovodstvo fabrike, po naredbi lokalnog SNS-a, sprema sankcije za one koji sutra ne budu na otvaranju fabrike i koji nisu spremni da aplaudiraju Aleksandru Vučiću.

Fabrika Leoni FOTO: Printscreen/Youtube, Belle amieFabrika Leoni FOTO: Printscreen/Youtube, Belle amie

– Zaposlenima, koji u proseku primaju 38.000 dinara, kao stimulacija za dolazak u nedelju se nudi 4.000 dinara, što je u velikoj nesrazmeri na redovna primanja. Njihova redovna dnevnica, kada u fabrici nije Aleksandar Vučić, ne prelazi 1.600 dinara. Nedolazak, nasuprot stimulaciji, nosi sa sobom, kako im se nagoveštava, neizvesnost za njihov radni položaj, čak i za one koji imaju važne porodične obaveze.

- Advertisement -

Iako neradni dan zaposleni su dobili naredbu da budu na poslu mada tog dana nema potrebe za vanrednim radnim aktivnostima i jedini cilj je slikanje u stranačke svrhe. Na taj način zaposleni u Leoniju postaju statisti u Vučićevoj predizbornoj kampanji. Zabrinjavajuće je da kompanija Leoni dopušta da se njen prostor koristi za političku propagandu, kroz kršenje prava radnika.

Skandalozno je da pod obećanim finansijskim poklonima, odnosno sankcijama, primoravaju radnike da aplaudiraju čoveku koji je suspendovao demokratiju i građanske slobode u Srbiji. Skandalozna je i činjenica da radnici neće moći da planiraju nedelju kao neradan dan, da provedu sa svojim porodicama – navode iz Pokreta za preokret Kraljevo.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti