VUČIĆ DOBIO 100 MILIONA OD RIO TINTA: Porodicu i podanike čeka višegodišnja robija!

Obavezno pročitajte

Marko Tulije Ciceron, filozof i državnik, rekao je da “što se bliži kraj imperije, to su luđi njeni zakoni.“. Ovu misao potvrđuje i slučaj srpskog diktatora Aleksandra Vučića. Što je bliži kraju svoje despotije, njegova tiranija je nesnosnija, a on želi da je održi u životu donošenjem zakona koji su daleko od realnosti. Njegova izolacija je privedena kraju, a kraj najavljuje, skoro direktno, nova nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok, javnom tvrdnjom da će se Nemački odnos prema Vučiću promeniti za 180 stepeni. Osim suzdržane ambasadorke Kine, i odlazećeg američkog ambasadora Entonija Godfrija, Vučić više nema kome da se javi i traži podršku. U danima koji dolaze, odlučiće se njegova sudbina.

Biće to tužan kraj jednog šizofrenika koga su nametnuli Srbiji da je opljačka, rasturi i dovede do rasula. Zakoni koje predlaže su necivilizacijski i potvrđuju poslednji stepen njegovog ludila Kopredsednica Zelenih Analena Berbok nova je ministarka spoljnih poslova Nemačke i time i prva žena na toj funkciji u toj zemlji. Ona je šokirala srpskog diktatora i njegove sledbenike, izjavom da će ona promeniti odnos prema Vučiću za 180 stepeni.

Miljenik Angele Merkel, koja ga je držala kao malo vode na dlanu, sada je na crnoj listi nemačke spoljne politike. I ne samo Nemačke.

- Advertisement -

Najuticajniji svetski mediji opisuju Vučića kao nasilnika i diktatora, a Obaveštajna zajednica Sjedinjenih Država smatra da je on jedan od najjačih narko bosova na planeti.

Uspavani američki predsednik Džozef Bajden pretumbao je i spoljnu politiku, u skladu sa starčkim poremećajima u svojoj glavi.

Korumpirani službenici Stejt Departmenta pokušavaju da još izmuzu srpskog diktatora i njegov kartel, zaplenivši mu, bez odluke suda, sva novčana sredstva, a njemu obećavajući, zauzvrat, slobodu, da ga neće stavljati na crne liste.

Za svaki slučaj, srpski tiranin pokušava da “stavi opasnost u izgled“ uticajnom funkcioneru Stejt Departmenta, zaduženom za Jugoistočnu Evropu i za Balkan, doskorašnjem zameniku američkog ambasadora u Beogradu gospodinu Gabrijelu Eskobaru da ima “svašta za njega“. Poruku mu je poslao preko TV PINK-a, čije finansiranje i uređivanje je preuzeo Andrej Vučić. U jutarnjem programu koji je vodila raspamećena voditeljka Jovana Jeremić, pozvan je “estradni menadžer“, podvodač, koji je opisivao kako je podvodio starlete “jednom ambasadoru, ministru i političaru“- istovremeno. Reč je o voditeljkama Verici Bradić i Sanji Marinković, čija imena nije pominjao.

Uplašeni Željko Mitrović, koji je na crnoj listi SAD-a, poslao je poruke da on lično sa tim nema nikakve veze, da je to Vučićevo (ne)delo.

Europol je preuzeo ulogu privođenja Vučićevog kartela pravdi. Izborom gospođe Analene Berbok, javna tužiteljka Evropske Unije gospođa Laura Koveši, dobila je snažnog saveznika.

Po nalogu tužiteljke Koveši u Austriji je oboren Vučićev pobratim i saveznik u kriminalu, doskorašnji kancelar Sebastijan Kurc. Vladajuća partija ga štiti od odlaska u zatvor imunitetom vođe parlamentarne većine. Tužiteljka traži njegovo hapšenje i oduzimanje imuniteta.

Obaveštajna zajednica Sjedinjenih Država, kojoj su vezane ruke, snabdela je “džebanom“ kolege iz Europola. Za očekivati je da srpski bosovi budu privedeni pravdi uz optužnice za korupciju koju su vršili funkcioneri Evropske komisije, pljačkajući fondove i kreditne linije koje su koristili i balkanski diktatori.

Aleksandar Vučić još drži na okupu najuži deo svog mafijaškog kartela, koji je uznemiren jer su svesni da će uskoro Vučić biti oboren.

I dok se čeka opštenarodni ustanak, Vučićev ministar finansija Siniša Mali krade kao lud. On je preko svojih anonimnih kompanija kupio, za malo para, zgradu “Beograđanka“. Dok se Vučić bori za vazduh, Siniša Mali svakodnevno obilazi ovu palatu, jer vrši renoviranje više od deset spratova, koje pretvara u stambeni prostor. Pohlepi ministra finansija nema kraja. Međunarodna istraživačka mreža novinara optužila je Malog da pranje para preko of šor kompanija, da je vlasnik 24 stana-apartmana u Bugarskoj.

Dok je austrijski kancelar Sebastijan Kurc nakon optužbi odmah podneo ostavku i čeka ga sudski proces, srpski diktator je brzo reagovao i stao uz ministra Malog. Činio je to godinama, počev od zaštite od krivične odgovornosti zbog poplava u Obrenovcu, u kojima je stradao neutvrđen broj ljudi, do nasilja u Savamali, plagiranja doktorata i milionskih pljački budžeta.

Premijerka Ana Brnabić je takođe odlučila da padne sa Vučićem. Njena aktivnost se svodi na svakodnevno pravdanje Vučićeve pljačke i zločina. Zato njen brat Igor i poslovni partner advokat Igor Isailović zgrću milione.

Problem sa Rio Tintom je nerešiv za Vučića. On je primio, tvrde upućeni, od ove kompanije oko 100 miliona evra, za njeno uvođenje u posed u dolini Jadra i na drugim lokacijama. A on, poznato je njegovim saradnicima, nikom ne vraća ni pozajmljeni novac.

Strah građana Srbije je da ne utekne ministarka Zorana Mihajlović. Ona je potpisnik svih kriminalnih ugovora koji su Vučićima donosili milionske iznose. Promiskuitetna i korumpirana ministarka je svom sinu kupila stan u Londonu, a sa 20 godina života poslala ga je u Vašington, u diplomatsku službu, da ga zaštiti od progona!

Svaki dan Vučića na vlasti je korak bliže potpunom nestanku Srbije.

Na proslavi godišnjice osnivanja stranke u Areni na Novom Beogradu, Vučić je shvatio da nekoliko desetina hiljada članova nije prihvatilo njegov nalog da dođu u Beograd, organizovano, da pokaže svoju moć i kolika mu je, navodno, podrška od građana.

Nije lako otići kod čoveka na visokom položaju i uveriti ga da je uradio nešto što je pogrešno i da treba da se promeni.

“Da li bi ti imao hrabrosti da razgovaraš s nekim ko je tako uticajan ako bi znao da je ubio toliko ljudi, da bi sačuvao svoju moć?“ – pitaju kritičare Vučićevi saradnici i saučesnici u zločinima.

A Vučićevih zločina je mnogo. Očekuje se proces Veljku Belivuku, koji se odugovlači. Kada stane pred sudsko veće, Belivuk ima pravo da se brani, da iznese svoju odbranu i ponovi iskaz koji je dao pred tužiocem da je po nalogu Vučića izvršavao njegova naređenja, da opiše ulogu Danila u njegovoj grupi. Bez obzira koliko se sudije budu trudile da ga onemoguće, Belivuk će se sigurno braniti, jer je to jedini način da predstavi svoju ulogu koju opisuje optužnica.

Vučić pokušava da sakrije i slučaj Jovanjica. Nemačka BND sada traži da se postupak protiv njenog državljanina Predraga Koluvije nastavi i privede kraju.

Upućeni tvrde da će se u januaru otvoriti novi slučajevi i afere u kojima će braća Vučić i porodica biti optuženi za najteža krivična dela. Posebna pažnja biće posvećena Danilu Vučiću i njegovoj ulozi kao člana Belivukove grupe. Fotografije su spremne i čeka se pravi čas da budu objavljene.

David, kralj drevnog Izraela, počinio je preljubu s Vitsavejom i ona je zatrudnela. Da bi sakrio njihov greh, organizovao je ubistvo njenog muža i potom je uzeo Vitsaveju za ženu. David je mesecima živeo kao da se ništa nije dogodilo i nastavio je da izvršava svoje kraljevske dužnosti. Ali Jehova nije dozvolio da njegovi gresi prođu nezapaženo. Poslao je proroka Natana da se suoči s njim.

Jedan Hitlerov saradnik napisao je posle završetka rata knjigu “Sa njim do samog gorkog kraja“

On tvrdi da je Hitler zamišljao da je mitski prorok Natan. Zamišljao je sebe kako pliva u moru krvi. Kada bi mu saradnici referisali da su imali gubitke na frontu i da je bilo more krvi, Hitler je bio uzbuđen i tešio je saradnike da ih to ne potresa.

Ipak, dok je rat trajao u Nemačkoj, sudovi su u zakonitom postupku vršili eksproprijaciju zemljišta za fabrike oružja. Niko nije mogao da utiče na sudove da to čine mimo zakona.

Ali, Vučić je i zakone prilagodio svojoj apsolutnoj volji. Sve je relativizovao. I ustav, i zakone i sam život u ovoj nesrećnoj zemlji.

To je, čini se, sada prevršilo svaku meru i opšta pobuna građana je postala stvarnost.

Milovan Brkić

SourceTabloid

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu