Kad čujete da je Lončar podneo ostavku, ne optužujući Vučića, sloboda je na vidiku!

Obavezno pročitajte

Pad Vučićevog režima je u toku. Izolovan je. Bez saveznika. Podršku Ruske Federacije Srbiji diktator pripisuje kao podršku njegovoj despotiji. Uzdao se da će uz pomoć novca otkupiti brisanje sa američke crne liste. Prevario se. Nova ministarka spoljnih poslova Nemačke sprema se da mu se napije krvi. Sebastijan Kurc čeka u Beču na hapšenje, a crna sudbina je i njegove zaštitnice Angele Merkel. Verna mu je samo Velika propaganda laži, ali će i ovi lajavci da ga izdaju preko noći. Čelnici Velike propagande laži traže kontakte sa opozicionim Vođama.

Da isto, kao i 6. oktobra, promene samo gospodara, što nas je koštalo dve decenije života i patnji. Srpski diktator je naredio gradonačelniku Loznice da zakaže sednicu gradske skupštine na kojoj odbornici treba da promene ranije odluke o regulaciji prostornog plana i omoguće mafijaškoj kompaniji Rio Tinto da može poljoprivredno zemljište po opštinskim selima da pretvore u građevinsko i počnu sa eksploatacijom rude litijuma, koja će Srbiju učiniti pustom zemljom.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović je od Vučića optužen da je uzeo 100 milona dolara od Rio Tinta i da je to, navodno, razbesnelo odbornike koji nisu hteli da dođu na sednicu. Gradonačelnik je čovek od poverenja Mlađana Dinkića, kojeg je on iznajmio, kao prostitutku, Vučićevoj partiji i mafiji.

- Advertisement -

Upućeni tvrde da se Vidoje sprema da utekne preko Drine, mada niko ne veruje u priču da je on uzeo tih 100 miliona dolara, već ih je u svoj džep stavio nesrećni Vučić, njegova ministarka Zorana Mihajlović i premijerka Ana Brnabić.

Veliki deo Vučićevog okruženja suvim zlatom plaća informacije da li su na Bajdenovoj crnoj listi i ima li načina da se sa nje skinu. Ne pitaju za cenu.

Oni koji su idući Vučićevim putem bez povratka ostali bez ičega, traže načina da se od njega distanciraju.

Prvi koji je podneo ostavku je predsednik Izvršnog veća AP Vojvodina Igor Mirović. On je javno izjavio da se “nikada nije slagao sa Vučićevom politikom“. Istine radi, ima u tome i istine. Nametnutog vođu Mirović je uvek oslovljavao sa “Mali“. Upućeni znaju da je gospodin Mirović bio blizak Tomislavu Nikoliću i da je u njegovom taboru bila i Maja Gojković, ministarka kulture, koja još nema kuraži da utekne. Ona je srednju školu završila u Nemačkoj.

Pre Mirovića, ostavku je podneo dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo i v.d. direktora Kliničkog centra Edita Stokić.

Za očekivati je da će početi da pljušte ostavke. Došlo je vreme bežanije.

Kada ministar zdravlja Zlatibor Lončar saopšti da se povlači, ne optužujući Vučića, onda je sloboda na vidiku.

Bez obzira na izolaciju, ministar odbrane Nebojša Stefanović, uz pomoć predstavnika NATO alijanse u Beogradu drži vojsku podalje od gradskih trgova i ona neće biti upotrebljena u “okršaju sa narodom“.

Srpska policija je u punom rasulu. Lojalnost Aleksandru Vulinu za sada iskazuju načelnik Policijske uprave Beograda Veselin Milić, koji ima rezervni plan bekstva u Crnu Goru, ali mu dole više nije sigurno, i načelnik Policijske uprave Novog Sada Slobodan Malešić, koji je i prošle godine u julu okrvavio ruke, rukovodeći napadom policijskih jedinica na građane koji su protestovali ispred Skupštine Srbije. Malešić se održao na visokom položaju, spremnošću da bespogovorno služi Vođi.

Rušenje Vučićeve bande zahteva i žrtve. Ne treba se plašiti prolivene krvi za slobodu.

SourceTabloid

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu