22.1 C
Belgrade
sreda, 6 jula, 2022

Vučević hoće da rehabilituje mađarske fašiste, koji su Srbe bacali pod led!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je izjavio da neće više da se bavi prošlošću i da treba da se okrenemo budućnosti i izgradnji mostova. Ako je to istina, zašto ste onda upravo Vi i Vaša vlast doneli sramnu odluku o podizanju spomenika nevinim žrtvama 1944-45. Godine, a da prethodno niste utvrdili punu istinu o svima njima? Građani Novog Sada imaju pravo da znaju ko su te žrtve i da li su one zaista bile nevine.

Ovo je jedini grad na tlu tadašnje Evrope gde je izvršen genocidni zločin u kome su njegovi stanovnici ubijani i bacani pod led. Ako je po oslobođenju i bilo revanšizma zbog toga, on mora imati svoje ime i prezime kao što ime i prezime moraju imati i mnogi Srbi koje je komunistička vlast streljala iz čisto ideoloških razloga.

- Advertisement -

Ime Janoša Tota, koji je učestvovao u likvidaciji petorice braće Jovandić, a koje će se naći u spisku tih „nevinih“ žrtava je sraman dokaz da zarad vlasti trgujete sa istorijskim činjenicama, a to ovu državu može skupo koštati. S druge strane, tako stavljate i prst u oko onim Mađarima koji su spašavali svoje komšije Srbe. Samo utvrđivanje pune istine pa i one o Rajinoj šumi – može dovesti do sveopšteg međusobnog pomirenja.

Veliko prijateljstvo gospodina Orbana prema Srbiji koje pozdravljamo biće jedino dokazano povlačenjem priznanja lažne države Kosovo, a ne ovakvim vašim ulagivanjem Mađarskoj zbog vaše jurnjave ka EU. Neproverene činjenice i stavljanje u spisak žrtava imena mađarskih honveda koji su ovde zatrli čitave porodice, a čija deca nikada više neće prošetati novim mostovima, neće doprineti ni pomirenju ni ostanku mladih u Srbiji.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti