18.6 C
Belgrade
nedelja, 14 avgusta, 2022

VOLODIMIR ZELENSKI: Izveštaj Amnesti internešnala amnestira agresora

NAJČITANIJE

- Advertisement -

KIJEV – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je negativno ocenio izveštaj Amnesti internešenela u kojem se tvrdi da su snage te zemlje povremeno koristile taktiku koja ugrožava civile dok su pružale otpor ruskoj vojsci.

Zelenski tvrdi da izveštaj Amnestija pokušava da „prebaci odgovornost” za ubistva civila sa Rusije na Ukrajinu, prenosi Si-En-En.

- Advertisement -

„Danas smo videli potpuno drugačiji izveštaj Amnesti internešnala, koji, nažalost, pokušava da amnestira terorističku državu i prebaci odgovornost sa agresora na žrtvu”, izjavio je Zelenski.

On je istakao da ne postoje i ne mogu postojati, čak ni hipotetički, uslovi pod kojima bilo kakav ruski napad na Ukrajinu postaje opravdan i dodao da je Rusija uništila stotine verskih objekata, skoro 900 medicinskih ustanova i hiljade škola.

„Ovo je takva nemoralna selektivnost. Svako ko amnestira Rusiju i ko veštački stvara takav informativni kontekst u kojem su neki napadi terorista navodno opravdani ili navodno razumljivi, mora biti svestan toga da se time pomaže teroristima”, ocenio je Zelenski, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

Amnesti internešnal je juče objavio izveštaj u kojem se navodi da su ukrajinske snage dovele civile u opasnost uspostavljanjem baza i smeštanjem operativnih sistemima naoružanja u naseljenim stambenim oblastima, uključujući škole i bolnice.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti