Vojislav Mihailović posle odluke SNS o izbacivanju POKS iz vlasti: Ne čudi odluka naprednjaka

Obavezno pročitajte

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) nazvao je danas očekivanom odluku SNS da isključi iz lokalne vlasti POKS u Novom Sadu i Bečeju, ocenivši da to neće uticati na promenu politike stranke.

„Odluka SNS da raskine lokalnu koaliciju sa POKS u svim opštinama i gradovima, odnosno u Novom Sadu i Bečeju je logična, jer su naše politike duboko suprotstavljene kada je glavna i aktuelna državna tema u pitanju, a to je strategija odbrane Kosova i Metohije. Smatramo da je politika vladajuće koalicije, popuštanja prema zapadu vrlo pogrešna i duboko u suprotnosti sa vitalnim interesima države Srbije i srpskog naroda u celini“, naveo je predsednik POKS Vojislav Mihailović u pisanoj izjavi.

- Advertisement -

On je rekao kako „ne čudi“ ovakva odluka SNS, s obzirom da je POKS „žestoko kritikovao takvu politiku na poslednjoj Skupštini Srbije“.

„Nespojivo je bilo da učestvujemo u vlasti sa SNS na lokalnom nivou, bez obzira što ona ima komunalni karakter“, naabeo je Mihajlović ističući da je POKS opozicija vlasti na republičkom nivou, u gradu Beogradu i još 38 gradova i opština širom Srbije gde ima odbornike“ i da će od danas biti konstruktivna opozicija i na lokalnom nivou u Novom Sadu i Bečeju“.

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu