VLAST PROMOVIŠE NAROD KAO JEFTINU RADNU SNAGU: Ovako možemo da podignemo privredu Srbiju!

Obavezno pročitajte

Promovisanje Srbije kao jeftine radne snage je posledica nepostojanja dugoročne strategije naše ekonomije i neznanja onih koji odlučuju. To je van pameti. Zamislite da domaćin reklamira svoju ćerku za udaju tako što kaže, znate, ona je lepa zgodna, i nije problem da večeras ode s vama u krevet. A nakon toga očekuje da je neko uzme za suprugu, sa njom planira porodicu i život, izjavio je ekonomista Slobodan Tešić, gostujući u emisiji Reč produkcije Helm Kast.

Otprilike to je to. Promovisati svoje građane kao jeftinu radnu snagu je nevaspitano, dugoročno loše, i jednostavno ne mogu da shvatim one koji to rade – rekao je Tešić.

On je rekao da umesto jefitne, treba da promovišemo kvalitetnu radu snagu.

- Advertisement -

Našu zemlju treba promovisati itinito, a to je da mi imamo izuzetno kvalitetnu i randu snagu koja je sposbna da brzo uči. I to je prava stvar. Onaj ko dođe da investira u Srbiju sa idejom da je ovde kvalitetna radna snaga, i odmah ukakuliše u cene svojih proizvoda da ta radna snaga košta – istakao je Tešić.
On je rekao da je nenormalno da bilo koji direktor javnog preduzeća ima veću platu od predsednika vlade.

Ministri moraju da imaju dobre plate, da nemaju potrebe da se bave poslovima sa strane, za koje bih predvideo najstrože moguće kazne. Ministri moraju da budu lepo obučeni, lepo doterani, moraju da se posvete svom poslu i znači moraju da budu materijalno obezbeđeni. To sa ministarskim platama od 90-100.000 dinara, ja u to ne verujem – kazao je sagovornik Helm Kasta.

Tešić je ukazao da je centralno ministarstvo svake vlade minsitarstvo privrede, a za našu ministarku privrede Atanasković niko nije čuo, niti se ona oglašava.

On je rekao da su naši ministri i direktori loša rešenja za našu privredu, ker se radi o osobama koje su se zadovoljile time što su sele u fotelju, ili o neznalicama.

Imate roštiljdžiju na čelu najpre Kolubare, potom EPS-a, keramičara na čelu BIA, konobara u ministarstvu, ima ih i koji su bili vozači… Objektivno vi nemate ljude koji su dokazani u privredi. Ova vlada nema kapacitet – kazao je.

Tešić je naveo imena više ekonomista i tehnokrata, inženjera sa smislom za ekonomijom, kako je naveo, koji bi uspešno vodili privredu Srbije kada bi dobili šansu. O tome možete saznate u emisiji.

SourceHelmkast

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu