5.9 C
Belgrade
ponedeljak, 25 oktobra, 2021

LJUBLJANA SE DIGLA: Novi protest protiv kovid mera, počeo minutom ćutanja za preminulu devojku!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U centru Ljubljane u Sloveniji i danas se održavaju protesti protiv obavezne vakcinacije protiv kovida-19 i kovid potvrda, a pred zgradom parlamenta u središtu grada treću sredu za redom okupilo se više hiljada nezadovoljnih vladinim upravljanjem epidemijom.

Policija je objavila da protestni skup, kao ni prethodna dva, nije prijavljen, zbog čega za bezbednost policija brine pojačanim brojem svojih snaga, posebno zato što je slično okupljanje pre dve nedelje završilo neredima i napadima na pripadnike snaga reda, prenosi agencija Hina.

Protest je započeo oko 13 sati i odvija se bez nereda, a policija je navela da je sa učesnicima obavila više informativnih razgovora, pozvala ih na poštovanje zakona o javnim okupljanjima te upozorila da je prostor pred parlamentom pod video nadzorom.

- Advertisement -

Protest na kome učestvuju članovi udruženja protivnika vakcina, kao i ljudi koji kažu da nisu protiv vakcinacije, ali da je to pitanje ličnog izbora i stvar slobodne volje, počeo je „minutom ćutanja“ u spomen na 20-godišnju devojku koja je jutros umrla u ljubljanskom UKC-u od posledica moždanog udara, dve nedelje nakon što je vakcinisana preparatom Džonson i Džonsona protiv kovida-19.

Na početku okupljanja demonstrantima se obratio i otac preminule, javljaju slovenački mediji. „Moja Katja se cepila da bi dobila slobodu. Govori se samo o postocima obolelih, ali ona nije bila postotak, bila je moje dete“, kazao je i nakon toga napustio skup.

Na skupu se između ostalog čuju i povici protiv vlade i njene politike, te uzvici „lopovi, lopovi“.

- Advertisement -

Policija je upozorila prisutne da na takve manifestacije nije dopušteno donositi opasne predmete, poput štapova, kamenja ili pirotehničkih sredstava, te da će u suprotnome morati da deluje. Takođe je upozorila da se na proteste ne dovode deca.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti